Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia

Konstruktor – Alba Fehérvár 76:77

Korosztály:

U20

Csoport:

Fejér Megyei Bajnokság

Forduló:

Rájátszás-felsőház

Helyszín:

Székesfehérvár

Terem:

MKOSZ Sportcsarnok

Dátum:

2017-04-19

Csapatok:

Konstruktor – Alba Fehérvár

Eredmény:

76 : 77

Negyedek:

14 : 21, 20 : 22, 18 : 25, 24 : 9

Edzői értékelés:

Mindenek előtt, itt is szeretném megköszönni azon emberek támogatását, akik kint voltak a 2. rájátszás mérkőzésünkön. Kiváló hangulatban játszottunk ismét, ami rengeteget számított a Fiúknak és nekem is. Bátran állíthatom, hogy ekkora szívvel, lelkesedéssel és ennyien egy utánpótlás csapatnak sem szurkoltak mostanában az Akadémián.

Az első három negyedben uraltuk a mérkőzést, fegyelmezetten és a taktikai utasításnak megfelelően játszottak a Srácok, melynek eredménye 16 pontos vezetés lett(7 pontos győzelem esetén mi jutunk tovább). A negyedik negyedre azt a – utólag átgondolva helytelen – döntést hoztam, hogy lassítsuk a játékot. Hosszú támadások után szerzett pontok nekünk dolgoztak volna, viszont hiába volt több üres helyzetünk és büntető dobásaink 7 percig nem találtunk be a gyűrűbe, így 24-9-re kikaptunk a negyedik negyedben, ami sajnos nem juttatta be a Csapatot a négy közé.

Ugyan megfogattam, hogy edzőként minden esetben a saját házam környékén keresem a hiba okát és szintén körülményektől mentesen saját magam, illetve a csapatom játékosai fogják megoldani a feladatokat, azonban azt is megfogadtam, hogy a csapatom vezetőjeként bármi történik bárkivel, ott leszek és kiállok érte/értük. Elismerem, hogy nagy részem van abban, hogy nem mi játsszuk az elődöntőt papírforma szerint. Rengeteg munka van a Fiúkban és szép eredmény amit idáig elértünk, főleg az az érték, amit ez a B csapat képvisel. Augusztusban, nagy örömömre a vezetőség bedobott a mély vízbe, mint vezetőedző egy csapatnál, ennek szinte törvényszerű következménye, hogy hibázni fogok. Hibáimból minél gyorsabban akartam/akarok tanulni, ezért a legtöbb eszközt ennek érdekében be is vetettem, mint például a videozás. Ennek következménye, hogy mindkét rájátszás mérkőzésünk fel lett véve, amiből kiderül, hogy olyan hibák történtek, amik miatt megérdemelten és jogosan az Alba Fehérvár csapata játszana most elődöntőt.

Előre elnézést kérek azoktól, akik emiatt rossz fényben lesznek feltüntetve vagy közismertté válik a hibájuk, azonban ez nem személyek elleni támadás, hisz mind játékvezetőkkel, asztalszemélyzettel korrekt és tisztelettudó kapcsolatot ápolok, viszont a csapatomat meg kell védjem és kiállnom mellettük! Edzőként és csapatom vezetőjeként ez kötelességem. Alábbi linkeken elérhetőek a mérkőzések felvételei, amikből sok más dolog mellett az is kiderül, hogy alakultak a pontok. A videoanyag amatőrnek számít, így nem képezheti alapját óvásnak, hozzáteszem cselekmény folytonos a videó. Egyedül az első mérkőzés 2. negyedének utolsó perce nincs felvéve, ahol mi már nem dobtunk pontot, de a Konstruktor 4-et igen. A videók alapján az eredmények:

Alba Fehérvár – Konstruktor (25-19;30-15;18-30;20-30) azaz 93-94
Konstruktor – Alba Fehérvár (13-23;20-22;20-25;24-9) azaz 77-79

Hivatalosan (25-19;27-15;18-30;18;30) 88-94 és (14-21;20-22;18-25;24-9) 76-77

https://www.youtube.com/watch?v=wYb2fZ26zLI&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=DQVmq6Ej8hw&feature=youtu.be

https://youtu.be/PXpbSkw6SRs

Végezetül szeretném megköszönni azon építő jellegű kritikákat, amikből tanulhatok, akár szülőtől, akár kollégától kaptam, mind fontos volt, hiszen az én felelősségem ami a csapattal történik!

   

Edző:

Antal Balázs

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com