Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia

Soproni KA / B – Dávid Kornél KA Bulls 51:47

Korosztály:

Fiú kadett (U16)

Csoport:

Regionális bajnokság

Forduló:

9. forduló

Helyszín:

Sopron

Dátum:

2021-04-09

Csapatok:

Soproni KA / B – Dávid Kornél KA Bulls

Eredmény:

51 : 47

Negyedek:

15 : 14, 10 : 10, 12 : 13, 14 : 10

Hosszabbítás:

0 : 0

Edzői értékelés:

Már már “szokásos”-nak mondható jó mérkőzésen vagyunk túl: a hazai 27 pontos vereség után, idegenben a hibátlan (9/9) csoportelsőtől 4 ponttal kaptunk ki.

Sajnos nagyjából 2 hete nem edzettünk együtt sérülések, és betegségek miatt, de ez kevésbé látszott meg, mint amennyire “vártuk”.

Az utolsó 1 percre még 1 pontos vezetéssel mentünk rá, azonban sajnos nem sikerült a számtani győzelem. Ellenben ez ismét egy jeles bizonyíték a reggeli-, és délutáni edzéseken elvégzett munkára. Gratulálunk a srácoknak, keményen játszottak, jól kommunikáltak, és végig jól emlékeztek a felkészülés alatt (főleg védekezésben) adott utasításokra.

Végig lendületes támadójátékot játszottunk, remekül mentek a betörés-kiosztás-kontra 1:1-ek, melyekből a mérkőzés első 3 percében előnybe kerültünk. Az ellenfél ezután védekezést váltott, így a maradék 37 perben zóna ellen kellett játszanunk.
A zóna ellen sok gyorsindításunk, betörésünk, kontra 1:1-ünk volt, mellyel az ellenfél sokszor nem tudott mit kezdeni, tördelték a játékot. Számomra ezért is meglepő, hogy 7 büntetőt tudtunk csak dobni, és a mérkőzés fault aránya is 13-18 lett nekünk.

Azonban mérkőzés után joggal felmerült a srácokban is, hogy nem azonos feltételekkel játszott a két csapat. Játékvezető létemre, nem szokásom mérkőzés után a két kolléga bírálata, de a pénteki mérkőzésen mindent elkövettek, hogy a hazai csapat nehogy az utolsó mérkőzésén szenvedje el az első vereségét.

Az utolsó két percben 4 olyan ítélet is érkezett, vagy éppen nem érkezett, ami befolyásolta a mérkőzést:
1.-2. Betörésünk közben a védő jó pozíciót elfoglalva elesett (néma síp), majd magával rántotta játékosunkat, szintén néma síp…
3. 2 hazai színészkedésre se figyelmeztetés, se technikai nem érkezett, majd 30 mp-el a vége előtt +1-nél, a 3.színészkedésre támadó faultot kaptunk, így a támadás a Soproné lett.

4. Az ebből történő bedobás következtében faultot kaptunk, majd a támadó játékos kifelé puszikat küldött nekem, így sétált a büntetővonalra, melyre ismét nem érkezett technikai hiba. Ellenben én kaptam, amikor kikértem magamnak ezt a viselkedést. Erre a hazai másodedző felemelte a hangját irányomba, amire ismét nem kapott technikai hibát a hazai csapat…

Ettől függetlenül gratulálunk csapatunk minden tagjának, megtanulhattunk a mai mérkőzésen, hogy addig tart a játék, amíg a játékvezető nem fúj! Jövőre nézve ismét sikerült pozitív tapasztalatokkal elhagyni a parkettet.

25.-én hazai pályán fogadjuk a másik soproni csapatot, reméljük, hogy megszületik a következő győzelmünk, melyet a játék képe alapján megérdemel a csapat!

Hajrá DKKA!

A csapat tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Denk Marcell

0 pont

Darabont Bálint

3 pont

Kardos Krisztián

3 pont / 6 lepattanó

Kulifai Olivér

3 pont

Guttmann Benedek

3/3 pont / 10 lepattanó

Vincz Botond

17/6 pont

Roszel István

0 pont

Balogh Ádám

0 pont

Szaniszló Bence

18/6 pont / 6 lepattanó

Edző:

Novák Bence és Horváth Richárd

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com