Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia

U16 DKKA – Budaőrs 77:82

Korosztály: Fiú kadett (U16)
Csoport: Régiós döntő
Helyszín: Székesfehérvár
Terem: MKOSZ Sportcsarnok
Dátum: 2019-06-01
Csapatok: U16 DKKA – Budaőrs
Eredmény: 77 : 82
Negyedek: 24 : 16, 27 : 26, 16 : 20, 10 : 19
Edzői értékelés: Végre, a DKKA-nak köszönhetően, megrendezésre került a U16-os regionális döntő az MKOSZ csarnokban Székesfehérváron múlt hévégén (június 1-2). Egy hónap telt el hivatalos meccs nélkül! Számunkra a következő volt a program: 3 meccset játszani más régiók legjobb csapatai ellen: Budaörs, MEAFC és Szekszárd. Nagyon régóta vártunk erre a pillanatra. Nagyszerű idő, napsütés, szuper szurkolók, 4 csapat, aki kész megküzdeni és játszani egymással. Igen, a kosárlabda egy játék, és annak is kell maradnia.

Szombat reggel kezdtünk a Budaörs ellen. Nagyon jó első félidőt játszottunk, passzoltunk, keményen játszottunk mindkét oldalon, bár a védő lepattanókkal meggyűlt a bajunk és túl sok volt az eladott labda is. Felesleges faltok miatt nagyon sok büntető dobás lehetőségét adtuk meg. A vendég csapat 15-ös számú játékosa volt, aki hajtotta a csapatát, de nem kényszerítettük passzolásra, illetve nem támadtuk eléggé a gyengébb, bal oldalán. Nagyon sok hibát követtünk el támadásban és gondok voltak a cserék terén is. Félidőben 9 ponttal vezettünk (51-42), de a faltokat jelző tábla már sárgán villogott.

A második negyedben a Budaörs azt játszotta, amit tudtunk, hogy fog: zóna védekezés. Ebben az korban nagyon hasznos tudni lassítani a játékot, megtörni a lendületet és maximum ütem nélküli három pontos dobást engedélyezni. Habár nagyon jól kezdtünk, passzoltunk, és 15 ponttal vezettünk is, a védekezést sajnos nem uraltuk és hirtelen 5 eladott labdánk volt egymás után. Nem voltunk elég kemények, és nem passzoltunk. Kikaptunk, hatalmas érzelmi és fizikai teherrel és csalódottsággal.

Nem akarom a játékosaim okolni, a tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk. Viszont nem akarom a játékvezetőket, a technikai személyzetet az asztalnál vagy az sem ellenfelet okolni. Mindenki követ el hibákat, de ezek drámaian befolyásolhatják egy meccse kimenetelé. A mi felelősségünk alkalmazkodni majd tovább menni.

Végül, a tanácsom, üzenetem nagyon egyszerű: először is az ember ismerje el a hibáit, majd próbálja meg kijavítani azokat, de elsősorban, és a legfontosabb:

HAGYJUK A GYEREKEKET JÁTSZANI!!!

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Benedek Simon 8
Újhelyi Adrián 19
Szücs Dávid
Bata Olivér 13
Bondor Bálint 6
Vida Balázs
Endl Levente 2
Szalczgruber Ádám 10
Kertész Dávid 13
Bundik Bálint 1
Hosszú Richárd
Mátyás Merse
Edző: Matt Donnard
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com