1 győzelem, 2 vereség a kadett leány ‘B’ döntőn

Korosztály: Leány kadett (U16)
Csoport: B döntő
Helyszín: Budapest
Dátum: 2018-05-25
Csapatok: Széchenyi KA – Dávid Kornél KA
Eredmény: 55 : 54
Negyedek: 15 : 16, 11 : 10, 20 : 7, 9 : 21
Edzői értékelés: Győzelmet érdemeltünk volna…. Az utolsó negyedben a sírból hoztuk vissza a mérkőzést, hatalmas szívvel, labdánk is volt a győzelemért de nem tudtunk a végén már élni a kínálkozó lehetőségekkel.

A lányok ezen a mérkőzésen is bizonyították, hogy nagy lehetőségek rejlenek még bennük hosszútávon. Sajnos még nem tudunk ezen a szinten kosárlabdázni 40 percen keresztül, a harmadik negyedben óriási rövidzárlatunk volt. Csak magamat tudom ismételni, hogy csapatszinten hosszútávon az egyik kulcs az, hogy a lepattanózásban előrébb lépjünk.

Gratulálok a lányoknak, szép munka volt!

Gratulálok ellenfelünknek is!

A csapat tagjai:  
Játékos neve Pontszám
Ehmann Dalma 20
Vas Beatrix 10
Tamás Jázmin 6/6
Horváth Dóra 5
Németh Bíborka 5
Füzy Csilla 3
Ugrics Blanka 3
Vas Viktória 2
Kocsis Zita
Bakró-Nagy Kata
Makó-Babits Fanni
Vincze Lilla
Dátum: 2018-05-26
Csapatok: Dávid Kornél KA – DVTK Akadémia/B
Eredmény: 49 : 43
Negyedek: 13 : 18, 6 : 10, 13 : 6, 17 : 9
Edzői értékelés: Egy egypontos vereség után mindig nehéz felállni, és újra a megfelelő motivációval és magabiztossággal játszani a következő mérkőzésen. Sajnos, amitől kicsit tartottam megtörtént. Az első félidőben teljesen beragadtunk. Ellenfelünk meglepett minket a különböző zónavédekezéseivel, ami ötlettelen támadásokhoz vezetett.

A félidő után a védekezésünk javult fel szemmel láthatóan, ami sokkal jobb ritmust adott a támadásainknak. Bár rosszul céloztunk, főleg távolról, de a második félidőben a legjobbkor estek be a hármasaink és ezzel elértük, hogy ellenfelünk megpróbálkozzon emberfogással is…………………

Elsősorban arra lehetünk büszkék, hogy fel tudtunk állni az előző napi fájó vereségből és igazi csapatként küzdve tudtuk megnyerni ezt a számunkra rendkívül fontos mérkőzést

A csapat tagjai:  
Játékos neve Pontszám
Ehmann Dalma 14
Vas Beatrix 13/3
Tamás Jázmin 9/3
Bakró-Nagy Kata 5/3
Ugrics Blanka 4/3
Németh Bíborka 3
Vas Viktória 1
Füzy Csilla
Horváth Dóra
Makó-Babits Fanni
Kocsis Zita
Vincze Lilla
Dátum: 2018-05-27
Csapatok: Dávid Kornél KA – Törekvés SE/A
Eredmény: 23 : 64
Negyedek: 8 : 19, 2 : 12, 5 : 10, 8 : 23
Edzői értékelés: Sajnos a harmadik napra teljesen szétestünk fejben. Küzdöttünk, hajtottunk most is becsülettel, de az egész mérkőzés alatt be voltunk oltva kosár ellen és rengeteg rossz döntést hoztunk támadásban. Sajnos Dalma és Jázmin kisebb nagyobb sérülésekkel bajlódtak az egész döntő alatt, ami az utolsó meccsen már nagyon látszódott. Gratulálok ellenfelünknek.

Összességében elégedett vagyok a szereplésünkkel a döntő alatt. Vannak utánpótláscsapatok az országban, melyek csúcsra vannak járatva 14-16 éves korukra elsősorban csapatszinten, azonban ezek nem mi vagyunk. Ebből kifolyólag úgy gondolom sok lehetőség rejlik még hosszabb távon ebben a társaságban egyénileg és csapatszinten is, rendkívül értékes lányaink vannak. Biztos vagyok benne, hogy ha a következő két évben keményen és alázatosan dolgozunk, junior korosztályban meglepetésre lehetünk majd képesek. A tornán lejátszott három mérkőzésünk alapján Ehmann Dalma különdíjban részesült. Köszönöm a lányok egész éves munkáját és köszönjük a szülők biztatását a döntő alatt is.

Köszönjük a rendezést az MTK csapatának.

A csapat tagjai:  
Játékos neve Pontszám
Németh Bíborka 7/3
Tamás Jázmin 6
Horváth Dóra 4
Vincze Lilla 2
Vas Beatrix 2
Füzy Csilla 1
Bakró-Nagy Kata 1
Ehmann Dalma
Vas Viktória
Ugrics Blanka
Kocsis Zita
Makó-Babits Fanni
Edző: Szentpáli Gergő
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!