Laufer Gabriella

Interjú Laufer Gabriellával

Az elmúlt két hétben felnőtt csapatunk edzését látogatta egykori növendékünk Laufer Gabriella, aki az előző szezonhoz hasonlóan, idén is a Női NB I-ben szerepelhetett. Ceglédi szezonjáról, egyéni fejlődéséről, az NB I mezőnyéről és jövőjéről is kérdeztük Gabit interjúnkban.

Közel egy éve már, hogy hivatalosan a Cegléd játékosa lettél. Milyen célokkal vágtál neki a mögöttünk hagyott szezonnak?

 Szezon elején kitűztük a csapattal a közös célt, hogy a legjobb 8-ban mindenképpen benne szeretnénk lenni. Egyéni célom elsősorban a bizalom és minél több játékperc kiharcolása volt, pályán pedig bizonyítani azt, hogy igenis tudok védekezni és támadásban kellően segíteni a csapatot a siker felé.

Ehhez képest nagyon nem jöttek az eredmények, karácsonyig a 11 alapszakasz meccsből csupán hármat nyertetek. Mi volt a nehéz kezdés oka?

Sajnos nem úgy indult a szezon, ahogyan azt szerettük volna. Szinte teljesen új csapat állt össze Cegléden, így az elején a kémia sem volt meg igazán a csapaton belül. Mindenki bizonyítani akart, így néha kicsit a háttérbe szorult a csapatjáték.

Edzőváltáson is átestetek a szezon közben, ez hogyan érintette a csapatot?

Eléggé nehezen érintette a csapatot a változás, mivel időbe telt megszokni az új edző játékstílusát, főleg a szezon közepén. Ezáltal sajnos ismét eredménytelenek voltunk és megnyerhető meccseket veszítettünk el. A pályán érződött is, hogy nem volt meg annyira az összhang, mint más csapatoknál, akik már szezon eleje óta ugyanazt a játékstílust képviselték. Ennek ellenére a playout-ra már sokkal szebben és jobban játszottunk és sikerült kiharcolnunk a 10. helyet.

Az ezt megelőző, BEAC-os évedhez képest több játéklehetőséget kaptál. Az alapszakaszban 13 meccsen átlagosan 12 percet játszottál, 3,3 pont, 1,5 lepattanó. Egyénileg azt kaptad a szezontól, amit vártál?

Szezon elején sajnos nem tudtam játszani adminisztrációs problémák miatt, szóval abban az időszakban kicsit csalódott voltam, hogy nem játszhattam. Az edzőváltás nekem kifejezetten jót tett, kaptam játéklehetőséget, magabiztosabb is lettem a pályán, ezáltal hasznosabb tagja lettem a csapatnak, leginkább védekezésben tudtam előrelépni és a csapat segítségére lenni.

 A biztos bennmaradás kiharcolását követően mik a tervek a következő szezonban?

Egyelőre még nem tudom, melyik csapatot fogom képviselni a jövőben, de azt biztosan tudom, hogy játszani és fejlődni szeretnék. Előrébb szeretnék lépni mind támadásban, mind védekezésben egyaránt és minél hasznosabb tagja lenni a csapat számára.

Az elmúlt két hétben junior-felnőtt vegyes csapatunkkal edzettél. Milyen érzés újra itthon lenni Fehérváron?

Mindig nagyon szeretek itthon lenni, a családom, barátaim közelében. Miután hazaköltöztem Ceglédről egy hétig csak pihentem, feltöltődtem a szeretteim közelében. Aztán amikor már éreztem, hogy kipihent vagyok, felkerestem Gáll Tamást, egykori edzőmet, hogy lejárhatnék e hozzájuk edzeni. Nagyon szeretek itthon edzeni régi edzőimmel és csapattársaimmal, ahol mindig jó a hangulat és úgy érzem, hogy szeretettel fogadnak vissza.

A fenti számokhoz képest, egyénileg milyen változásokkal lennél elégedett az új idényben? Mit vársz magadtól a folytatásban?

Mindenképpen növelni szeretném a pályán töltött perceimet, önbizalmat szerezni, főleg 3-as poszton előrelépni. Úgy gondolom, hogy sokkal több lepattanót kéne megszereznem, jobban kihasználnom a magasságomat és ruganyosságomat.