Utánpótlás beharangozó

Kadett és junior fiú csapatunk is hazai pályán a hétvégén

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

A juniorok a Beszterce KK, a kadettek a PVSK ellen tarthatják életben továbbjutási reményeiket. Fordulót rendeznek a Gyemek Bajnokság felsőházában.

A héten második mérkőzésére készül junior fiú csapatunk. A rájátszás Fehér csoportjában meglehetősen kusza a helyzet, rengeteg a körbeverés és a hétközi, kőbányai vereség után nincs már teljesen a saját kezünkben a sorsunk az első két hely megszerzéséhez, szükség van a Zsíros Akadémia botlására is. A srácoknak persze mindent meg kell tenni a hátralévő három hazai meccsen. Kezdésként vasárnap az idegenben egyszer már legyőzött Beszterce KK ellen.

Csütörtökön nem volt jó a védekezésünk – kezdett bele az előző forduló értékelésébe Gáll Dominik. Vezetőedzőnk kiemelte, hogy otthon rendre teljesen más arcunkat mutatjuk, mint idegenben. Nem voltunk összeszedettek, hiányzott a játékból a dinamika és az energia – tette hozzá. A Beszterce KK, majd a Szolnok és a Szeged ellen kötelező nyerni, és remélhetőleg a hazai környezetben mutatott stabilitás most is meglesz. Gáll Dominik azt is elárulta, hogy Vincz Botond visszatérhet a pályára.

Dávid Kornél KA – Beszterce KK

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 17:00

A Fehér B-csoport nyeretlenje érkezik Székesfehérvárra a fiú kadett bajnokság rájátszásában. Együttesünk két szép győzelemmel kezdte a csoportot, aztán jött egy Körmend elleni és egy pécsi vereség. Blahó Barnabás tanítványai most újra nyernének.

Vezetőedzőnk a találkozó előtt azt mondta: sokat gyakoroltak a héten, hogy két gyengébb meccs után visszatérjenek a helyes útra. Jó mentalitással dolgoztak a fiúk egész héten. Fontos lesz, hogy a helyzeteiket kosárra is tudják váltani, és akkor jó esélyekkel léphetnek pályára a PVSK ellen – fogalmazott Blahó Barnabás.

Dávid Kornél KA – PVSK NKA

MKOSZ Edzőközpont, szombat 16:00

Fordulót rendeznek a Gyermek Bajnokság felsőházában is. Az A-csoportba visszajutott Alligators Pécsett próbálhat szerencsét a Kaposvár és az NKA Pécs ellen, a C-csoportban a Pandák hazai pályán fogadhatja az ASE és a Szekszárd együttesét.

Felsőház, A-csoport (Pécs, vasárnap)

10:30 – DKKA Alligators – KASI

12:00 – NKA Pécs – DKKA Alligators

Felsőház, C-csoport (MKOSZ Edzőközpont, szombat)

10:00 – ASE-Paksi Harcosok – DKKA Pandák

13:00 – DKKA Pandák – TARR KSC Szekszárd