Interaktív előadások az akadémián

 

A szezonkezdés óta tart célkitűzéssel és motivációval kapcsolatos előadásokat a DKKA-nál Antal Balázs. A korábbi, fehérvári kosárlabdázó szerint ezek a foglalkozások kimondottan hasznosak sportolóink nagyon sok olyat tanulhatnak, amelyek a hétköznapi életben és a sportlói karrierben is segítenek.

– Székesfehérváron nőttem fel és természetesen a Dávid Kornél Kosársuliban kosárlabdáztam. A DKKA jelenlegi ügyvezető igazgatója, Matus Gábor volt az edzőm, amikor sportolói pályafutásom legnagyobb sikerét elérve, 2009-ben U20-as magyar bajnok lettem. Jelenleg az edzői gárdát erősítem augusztus 1-től és emellett foglalkozom a Célkitűzéssel és Motiváció elnevezésű programmal. A „teszt” előadásokra májusban és júniusban került sor, majd az a döntés született a vezetőség részéről, hogy a 2016/2017-es szezontól az U16-os korosztálynak, illetve idősebbeknek a CÉM program a kosaras képzésük részét fogja alkotni. A program 4 interaktív előadásból áll, melyek során megismerem a játékosokat, megtanítom nekik a cél kitűzését, ami alkalmazható az élet bármely területén, nem csak kosárlabda tekintetében. Az egyéni és csapat célok után megnézzük, miben kell fejlődni, továbbá hogyan kell cselekedni, viselkedni, és ami a legfontosabb: arra fókuszálni, milyen emberré kell válni, hogy elérjék céljukat. Az utolsó találkozáskor készítünk egy cselekvési tervet egyénre és csapatra egyaránt, illetve röviden összefoglaljuk a tanultakat – mondja a 25 esztendős Antal Balázs.

A korábbi kosaras hozzátette, a program bevezetése az akadémián plusz lehetőséget biztosít játékosainknak, hogy az ismert iskolai tanmenetekben nem szereplő céltudatosság alapjait elsajátítsák.

– A programmal szeretnénk javítani a gyerekek fókuszán, koncentrációján is, ami mindig nagy feladat, komoly kihívás az edzőink számára. Ezen segít, ha megtanítjuk a gyerekeket célt alkotni, így tudni fogják, mire kell koncentrálni, mely képességeiket kell fejleszteni, vagy bizonyos tulajdonságokat elsajátítani. Képesek lesznek fontossági sorrendet felállítani tevékenységeik között és az időbeosztás alapjait is megtanulják. A program minden résztvevőnek hasznos lesz a jövőben, akár kosárlabdázóvá válik, akár nem, hiszen a konkrét célok meghatározása, elérésük megtervezése és kivitelezése minden sikeres ember rutinját képezi. A profi, kosárlabdás karrierről álmodóknak pedig nagy ugrás, hiszen így tudatosan tudják felépíteni magukat az edzők segítségével együtt.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!