Kosarasok az iskolában

Az Alba Fehérvár friss kupagyőztes, férfi kosárlabdázói vendégeskedtek a székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskolában. Az esemény nem titkolt célja volt, hogy a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia számára gyerekeket toborozzanak, akik az elkövetkező esztendők során a palánkok alatt bizonyíthatják képességeiket. A jól szervezett, rendhagyó testnevelés órát Antal Balázs hozta tető alá, valamint vezette a sorversenyeket.

Érthetően nagy volt a zsivaj délelőtt a tornateremben, a gyerekek nagy izgalommal várták Winston Shepardot, Alhaji Mohammedet, Keller Ivánt, Keller Ákost és Varga Mátét.

A csapat feszített programja miatt idén ez volt az első látogatásuk a város valamelyik oktatási intézményében, tavaly vendégeskedtek a város szinte összes általános iskolájában, valamint több középiskolában. Ezúttal két és fél órát töltöttek a tanintézményben, a program egyértelmű célja a sportág népszerűsítése volt. Játékos sorversenyekkel indult a program az alsós nebulóknak, majd a felsősök kosarazhattak a kupagyőztes és bajnoki listavezető öt játékosával.

Keller Ákos szerint roppant fontos, hogy a gyerekeket a rendszeres testmozgásra és az egészséges életmódra ösztönözzék.

– Már egészen kicsi gyerekként elkezdtem sportolni a szüleim jóvoltából. Több sportágat kipróbáltam, úszással kezdtem, aztán karatéztam, valamint cselgáncsoztam, végül a kosárlabda mellett döntöttem. Saját példámból tudom, mennyire fontos, hogy minél kisebb korban elkezdjük megszerettetni a sportot a fiatalsággal. Kimondottan élvezem ezeket a bemutató foglalkozásokat; Szolnokon például heti rendszerességgel tartottam edzéseket a gyerekeknek, ami szintén kellemes emléket jelent számomra – közölte az Alba válogatott centere.

Winston Shepard elmondta, gyerekkorában kimondottan szerette azon alkalmakat, amikor felnőtt, profi sportolókkal találkozhattak.

– Nagyon jó látni, hogy a gyerekek örömmel vesznek részt a foglalkozásokon. Úgy érzem, ezek az alkalmak kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy rávegyük az iskolásokat a rendszeres testmozgásra. Természetesen a többségükből sohasem lesz élvonalbeli sportoló, de ennél sokkal fontosabb, hogy a sportot szerető felnőttekké váljanak.

A fehérvári utánpótlást irányító Farkas Sándor hozzátette, rendkívül fontosak ezek a rendezvények. Az Alba felnőtt csapatával együttműködve, Antal Balázs szervezésében a folytatásban is több tanintézményt keresnek fel és tartanak sportos foglalkozásokat, hogy a gyerekeket még közelebb hozzák a kosárlabdához.