Nagyszerű hétvége volt

A hétvégén Székesfehérvár adott otthont az országos kadet selejtező első körének. A négyfős B-csoportban a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia mellett, a Soproni SI, a Szolnoki KA és a SZEDEÁK csapatai kaptak helyet.
A hatmérkőzéses hétvégét a DKKA-Szolnok találkozó nyitotta. Hegedűs Péter tanítványai fokozatosan léptek el ellenfelüktől és arattak végül 25 pontos (Szolnoki KA-DKKA 61-86) győzelmet.
A folytatásban a kiemelésben legelőkelőbb helyet kapó Sopron két kevésbé izgalmas meccse következett (SZEDEÁK-Soproni SI 35-110, Soproni SI-Szolnoki KA 104-52), majd a szombati játéknap zárásaként újra fiaink következtek. A SZEDEÁK nem okozott különösebb gondot, igaz az első meccsen bokasérülést szenvedett Kertész Dávid nélkül léptek pályára a srácok. Így is a hétvége legponterősebb játékával sikerült nyerni (DKKA-SZEDEÁK 125-41).
Vasárnap reggel az addig veretlenek csatáján, a DKKA a Sopronnal találkozott. Jól kezdtünk, kétpontos előnnyel pihenhettünk az első negyed után, amit követően jócskán feljavult a Sopron játéka. A hullámzó teljesítmény ellenére Ujhelyi Adrián vezetésével visszakapaszkodtunk tíz ponton belülre is. Míg vendégeinknél két játékos szállította a pontok 76 százalékát, addig fehérvári részről szépen eloszlottak a kosarak. Ujhelyi Adrián 25, Bata Olivér és Simon Benedek 17-17, míg Bundik Bálint 12 ponttal segítette a zárkózást. Az utolsó percekig izgalmasan alakuló mérkőzés beillett a hétvége legjobbjának, az ötpontos különbség hűen tükrözi a vasárnapi formánkat, két sérülttel, de nagy szívvel sikerült megnehezíteni a Sopron dolgát (DKKA-Soproni SI 77-82).
Folytatás két hét múlva, amikor is újra formált csoportokban már közvetlenül az országos bajnokságban való indulás lesz a tét.