Blahó Barnabás

Interjú Blahó Barnabással

Kadett csapatunk hétvégén a „B” döntőben zárja a szezont. A budapesti nyolcas döntő előtt az U16 Alligators vezetőedzőjét, Blahó Barnabást kérdeztük az idény tapasztalatairól, illetve a hétvégi elvárásokról.

A selejtezők során úgy tűnt nehéz lesz megállítani benneteket idén. Október közepéig veretlenül meneteltetek a srácokkal, mi volt a jó kezdés titka?

A veretlen széria négy meccset takart, amiben volt két jóval gyengébb csapat ellen vívott mérkőzés illetve további két valóban nagyszerű teljesítmény. Ezeket azonban elég nehéz lett volna egész szezonban fenntartani.

A csapatban legalább két kiemelt 2006-os játékos folyamatosan feljátszott a juniorokhoz. Mennyire volt összeegyeztethető a két bajnokság számotokra?

Ez nem volt egyszerű. Ősszel is és most tavasszal nagy teher volt ezeken a srácokon. A szezon elején három, míg a szezon végére már öt játékos vált szereplőjévé az U18-as meccseknek. Hol kisebb szerepeket játszottak, hol főszerepet. Ez egyrészt nagy öröm, hogy fel tudják venni a versenyt egy erősebb közegben is, másrészt a saját korosztályunkban nem mindig tudtunk frissek maradni, ami az eredményeken is meglátszódott. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a szezon végére oda jutottunk, ami a reális cél lehetett a szezon előtt is, büszkék vagyunk ezekre a fiúkra!

 Idén mindegyik kiemelt csapatunknál három edző dolgozik. Hogy állítottátok össze a programot két segédedzővel?

Az idei volt az első ilyen év. Volt ahol jól működött, volt ahol kevésbé. Összességében ez egy remek dolog, jobban ki kell aknázni a benne rejlő lehetőségeket.

Hogy látod az elsőévesek fejlődését? Kik és milyen ütemben tudtak felnőni a serdülő korosztály után a kadett szinthez?

Elégedett vagyok velük. Néhányukban nagyon is megvan a potenciál, hogy szép sikereket érjenek el a pályán a későbbiekben és vannak, akik már idén is a csapat erősségei tudtak lenni.

A főtábla alapszakasza kemény meccseket hozott, az 5-9-es mérleg reális képet mutatott vagy van azért hiányérzeted?

Az első körben volt pár meccs, ami nyerhető lett volna, de valami kicsi plusz hiányzott. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy abból a nyolcas csoportból három az „A” döntőben zárja a szezont, illetve három csapat később csak a keresztjáték után került a „B” döntőbe. Egészen addig versenyben voltak a legjobb nyolcba kerülésért.

A rájátszás zöld csoportjában már megnőttek a győzelmek száma. A csoport harmadik helye úgy is biztos volt, hogy áprilisban nem nyert meccset a társaság. Mennyire gondoltatok már ekkor a „B” döntőre vagy inkább a fiatalabbak fejlesztése volt hangsúlyos?

Volt azért matek óra az utolsó fordulókban, de ahogy már utaltam rá, tavasszal két hónapon keresztül három vagy négy meccse volt annak az öt játékosnak hetente, akik az U18-nál is érdekeltek voltak. Ahogy mondtam, elértük a célunkat, ráadásul időközben a juniorok között is szépen lépdeltünk előre.

Mi az elvárásod a hétvégét illetőleg? Van egyáltalán konkrét elképzelésed a szezon lezárására?

Az elvárásom az, hogy élvezzék a fiúk, a hétvége minden egyes pillanatát, hiszen ez egy Országos Döntő, ahova nagy teljesítmény bekerülni. Három olyan meccset várok, ahol mindent kiadunk magunkból, hogy a lehető legszebb eredménnyel zárjuk a szezont.