DKKA Férfi NB1/B

A Pénzügyőr vendége lesz férfi B-csoportos csapatunk

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

A hétvégén folytatódik a Zöld csoportos bajnokság. Dzunic Branislav együttese a Pénzügyőr otthonában őrizné meg veretlenségét.

A Paks nehézkesebb és a Győr magabiztos legyőzését követően a harmadik fordulóban a Camugo létesítménybe látogatunk, a fővárosba. Míg mi két győzelemmel, addig ellenfelünk két vereséggel áll a bajnokságban. A zöld-fehér együttes Sopronban 90-77-re, Vásárhelyen pedig 85-71-re maradt alul, de csalóka eredményekről van szó, ráadásul most mutatkozik be hazai pályán, ami biztosan extra motivációt jelent majd Kerkai Ákoséknak.

A Pénzügyőr SE magját Kerkai mellett Barócsi, Tóth Zoltán és Tóth Kornél alkotja, ők az eddigi két fordulóban elérték a 10 VAL-os átlagot. Pontok tekintetében leginkább Kerkai (19,5 mérkőzésenként) és Tóth Zoltán (15,5) semlegesítése lesz kulcsfeladat. Fizikális, harcos csapatról van szó, akikkel az előszezon vége felé már összecsaptunk. Akkor gyenge első félidő után egy sokkal jobb másodikkal 62-53-ra nyertünk a Camugo Sportlabban.

Dzunic Branislav edzőnk azonban csak részben szeretne ebből a találkozóból kiindulni, és továbbra is inkább a saját játékunk fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Ennek ellenére nyilván szereztünk szeptemberben értékes tapasztalatokat, amit lehet hasznosítani a szombat délutáni találkozón is.

Pénzügyőr SE – Dávid Kornél KA

Camugo Sportlab, szombat 16:00

U20-as csapatunk eddig egyszer léphetett pályára, a legutóbbi fordulóban, Győrben, ahol 68-60-as vereséget ért el. Ezúttal a két nagyobb különbségű (87-66, 114-38) vesztes meccset maga mögött tudható TFSE-PSE U20 ellen lehet javítani.

Horváth Richárd edző elmondta, hogy megnézte videón az említett összecsapásokat és felkészültek a srácok a TFSE gyenge pontjaira. Tavaly sikerült nyerni ellenük, és jó lenne, ha idén is hasonló eredményt érnénk el.

TFSE-PSE U20 – Dávid Kornél KA U20

Camugo Sportlab, szombat, 18:30