DKKA

Folytatódnak az utánpótlás bajnokságok

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Fiú junior csapatunkra fehérvári rangadó vár, fiú kadett csapatunk két mérkőzést is játszik a héten, beindul a nagyüzem a kenguru korosztályban.

Fiú junior csapatunk könnyed győzelmet aratott az előző fordulóban a Bikák ellen, és most az Alba Fehérvár ellen építene sorozatot abból a sikerből. Szépen fogynak a hiányzók a csapatnál, hiszen Jecs Merse mellett Gáll Dominik is visszatérhet. Sándor Döme és Denk Marcell ugyanakkor még sérülésből lábadozik.

Gáll Dominik vezetőedző elmondta: a héten elsősorban a saját játékunkra koncentráltunk, és a védekezésünkön próbáltunk javítani.

Alba Fehérvár – Dávid Kornél KA

Alba Regia Sportcsarnok, vasárnap 16:00

Fiú kadett csapatunk kétszer is pályára lép a héten. Blahó Barnabás csapata szerdán 99-45-re alulmaradt a Budapesti Honvéd ellen, szombaton ebédidőben pedig a Vasas Akadémiát fogadja.

Blahó Barnabás vezetőedző elmondta, hogy hasonló erősségű csapattal találkozunk, mint hétközben. Agresszív, szoros védekezést vár a Vasastól is, és szeretné látni, hogy a fiúk előreléptek a hétközi összecsapáshoz képest.

Dávid Kornél KA – Vasas Akadémia

MKOSZ Edzőközpont, szombat 11:00

Leány kadett együttesünk Pécsre utazik, ahol a papíron hasonló erősségű PVSK NKA vendégei lesz. Kovács Dávid a múlt héten a sok betegség miatt nehezen tudott kiállni a Kecskemét ellen, most viszont már jobb egy kicsit a helyzet, bár még mindig szükség lesz két visszajátszóra a junior csapatból.

Kovács Dávid a múlt hetihez képest fegyelmezettebb, okosabb játékot vár a csapatától, és bízik benne, hogy megcsillantja a csapat az erényeit. Arra a kérdésre, hogy mi döntheti el a találkozót, azt mondta, hogy aki jobban akarja a győzelmet.

PVSK NKA – Dávid Kornél KA

Pécs, PVSK Sportcsarnok, vasárnap 11:00

Leány serdülő együttesünk hazai környezetben rendez tornát szombaton. Boda István tanítványaira két mérkőzés vár a Tóvárosi Általános Iskolában: előbb az OSE Amazonok, majd a Várpalotai Gepárdok ellen lépnek pályára.

Edzőnk szerint mindkét alkalommal lehet keresnivalója a csapatnak, de a Várpalota ellen egyértelműen győzelmet vár Boda István. Az OSE ellen meglátjuk, hogy hol tartunk – tette hozzá.

A DKKA mérkőzései:

10:30 MVM-OSE Amazonok U14L – Dávid Kornél KA

17:15 Várpalotai Gepárdok – Dávid Kornél KA

Kenguru csapataink is megkezdik a szereplést. Az alapszakasz lebonyolításával kapcsolatban érdekesség, hogy minden minitorna után a csoportelső egy „osztállyal” feljebb, a csoportutolsó pedig lejjebb kerül a következő fordulóra. Itt minden csoportban megtalálhatók csapataink, az A- és a C-jelű hármasnál például házi rangadóra is sor kerül a Darazsak és a Vezérek, illetve az Ugrómókusok és a Tigrisek között.

A DKKA mérkőzései:

A-csoport (Alba Regia Sportcsarnok, vasárnap)

9.00 – Alba Fehérvár Cápák -DKKA Darazsak

10.15 – DKKA Darazsak – DKKA Vezérek

11.30 – DKKA Vezérek – Alba Fehérvár Cápák

B-csoport (Alba Regia Sportcsarnok, szombat)

13.15 – Alba Fehérvár Kenguruk – DKKA Ördögök

14.30 – DKKA Ördögök – Atomerőmű SE-Paksi Harcosok

C-csoport (Hétvezér Általános Iskola, szombat)

14.00 – DKKA Tigrisek – Marcali Szürkefarkasok

15.15 – Marcali Szürkefarkasok – DKKA Ugrómókusok

16.30 – DKKA Ugrómókusok – DKKA Tigrisek

D-csoport (Dunaújváros, vasárnap)

10.45 – AF-Velencei Csukák – DKKA Flamingók

12.00 – Dunaújvárosi Sárkányok U11 / Várpalota Bébi Gepárdok 

– DKKA Flamingók