DKKA Női Amatőr NBI/B

Pazar első félidő után ötvenpontos siker a Törekvés ellen

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Női amatőr együttesünk alaposan kitett magáért az első hazai bajnokin, és nagy különbségű győzelmet aratott a Törekvés SE ellen.

Frindt Nikolett hármasa adta meg az alaphangot, és Varga, majd Papp pontjaival már 7-0-ra vezettünk az első két perc után. Ugyan 9-7-re még feljöttek a vendégek, de a következő kosarukat 16-7-nél, az azt követőt pedig 29-9-nél szerezték. A közte eltelt időben dobóhelyzetet is alig engedélyeztünk Doboséknak, akik jobbára eladott labdával fejezték be a támadásokat. A második negyed még nagyobb DKKA-fölényt hozott: ellenfelünk a 19. perc közepéig nem tudott mezőnykosarat szerezni, és utána is csak egyet.

Szemben az 55 százalékos mutatónkkal, a Törekvés mindössze 15 százalékkal célzott mezőnyből az első 20 percben, ami kiváló védekezésről árulkodik, és elvetette a szoros mérkőzés lehetőségét. Az 54-15-ről kezdődő második félidő már csak formalitás volt. Ennek megfelelően Szentpáli Gergő minden nevezett játékosát hadra is fogta, és a bő rotálás ellenére is megnyertük a harmadik és a negyedik negyedet. A vége 92-41-es siker lett. Együttesünkből hatan is szereztek legalább 10 pontot, Drávecz Boróka (20), Dávid Mia (22) és Varga Sára (23) gyűjtötte a legtöbb VAL-t.

A könnyed győzelem után a jövő hétvégén újabb nehéz idegenbeli mérkőzés következik: az Euroligában menetelő DVTK U23-as együtteséhez látogat majd Szentpáli Gergő együttese.

Dávid Kornél KA – Törekvés SE 92-41 (29-11, 25-4, 22-15, 16-11)

MKOSZ Edzőközpont, v.: Fülöp, Novák

DKKA: Varga S. 14, Kötő L. 2, Frindt N. 15/6, Szücs Li. 12, Papp L. 10

Csere: Szücs Lu. 5, Dávid M. 14/3, Drávecz 13, Vas B. 7/3, Vas V., Németh E., Monics D.

Szentpáli Gergő: Magabiztos győzelmet arattunk. Az volt a kulcs, hogy főleg az első félidőben rengeteg energiát tettünk bele a védekezésbe. Szépen javítottuk az első fordulóban elkövetett hibáinkat, ebből pedig sok könnyű kosarat tudtunk szerezni. Örülök annak, amit láttam, de dolgozunk tovább, mert a jövő héten nagyon kemény feladat vár ránk Miskolcon.