DKKA

Veretlen csapatok találkoznak Sopronban

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Roppant nehéz mérkőzés elé néz felnőtt férfi együttesünk vasárnap délután, a SMAFC vendégeként.

Három veretlen csapat maradt négy forduló után az NBI/B Zöld csoportban a férfiaknál. Külön öröm, és egyszersmind elismerés, hogy ezek egyike a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia. Kuttor Gergőéknek a Paks, a Győr, a Pénzügyőr és a Vásárhely sem tudott megálljt parancsolni, most viszont az eddigi legkomolyabb akadály gördülhet a csapat elé – méghozzá idegenben. Az eddigi játéknapok alapján igazi rangadóra, ki-ki meccsre van kilátás a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

Ellenfelünk sorrendben a Pénzügyőr, az Eszterházy, a Vásárhely és a Nagykőrös ellen aratott győzelmével alapozta meg a helyét a liga élbolyában. Négyen is tíz pont felett átlagolnak, és a csapat különösen veszélyes a triplavonalon túlról. Külön figyelni kell a Csendes-Schöll-Meszlényi hármasra, akik az A-csoportos Sopron KC-vel készülnek, és ha valamikor, akkor ezen a mérkőzésen mindhárman Farkas Dávid vezetőedző rendelkezésére állhatnak.

Nehéz lesz alkalmazkodni a SMAFC védekezéséhez, hiszen az emberfogás mellett a zóna és az egész pályás letámadás is ott van a repertoárjukban – hívta fel a figyelmet edzőnk, Horváth Richárd. A szakember szerint a SMAFC 1860 a Tiszaújváros és a DKKA mellett a Zöld csoport harmadik kiemelkedő csapata, ezért óriási csata várható, pláne idegenben.

SMAFC 1860 Soproni Egyetem – Dávid Kornél KA

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, vasárnap 17:00

Ugyancsak ki-ki meccsre készül U20-as csapatunk. A tabellán 1/2-es mérleggel álló fiataljainknál a SMAFC eggyel többször játszott, és eggyel több skalpot gyűjtött be. Horváth Richárd, a csapat vezetőedzője szerint a SMAFC fiataljai hasonló stílusban játszanak, mint a felnőttek. Edzőnk szerint kulcs lehet, ha ki tudjuk használni a magassági fölényünket.

SMAFC 1860 Soproni Egyetem U20 – Dávid Kornél KA U20

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, vasárnap 14:15

Jó hír, hogy a Soproni Sportiskola YouTube csatorna jóvoltából mindkét mérkőzést élőképes közvetítés előtt is végigszurkolhatjuk.