Utánpótlás beharangozó

Az őszi szünet után újra beindul a meccsdömping

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Többnyire idegenben lépnek pályára utánpótlás csapataink a hétvégén.

Junior fiú együttesünk annak a Budapesti Bikáknak lesz a vendége a fővárosban, amely az őszi szünet előtti fordulóban megtörte nyeretlenségi sorozatát az Alba Fehérvár ellen. Ettől függetlenül Vincz Botondéknak, akik az odavágón, még szeptemberben 81-33-ra nyertek hazai pályán, nem szabad, hogy gondot okozzon az újabb győzelem.

Gáll Dominik vezetőedző elmondta, hogy nem mindig tudtak megfelelő létszámban edzeni az őszi szünetben, hiszen sokan a felnőtt, a csapat másik fele pedig az U16-os kerettel edzett. A napokban már teljes edzéseket vezényelhetett a szakmai stáb, sőt, Szaniszló Bence személyében egy visszatérőnk is van, aki védekezésével és külső dobásaival is segíthet a csapatnak – tudtuk meg a szakembertől.

Budapesti Bikák – Dávid Kornél KA

Budapest, Budai Sport Központ, szombat 14:00

Fiú junior B-csapatunkra kétmeccses torna vár szombaton, Tatán a regionális bajnokságban. Horváth Richárd csapata a házigazda TSE mellett a Dunaújvárosi Sárkányok ellen szerepel.

Vezetőedzőnk a múltkorihoz hasonló teljesítményt vár a Dunaújvárosi Sárkányok ellen, és mindkét csapattól előrelépésre számít a hétvégén. A Tatát jelenleg erősebb csapatnak tartja, de szoros meccset szeretne játszani a hazai együttessel. Mint mondta, ezeken a találkozókon a saját céljaink a legfontosabbak.

A DKKA mérkőzései (Tata, szombat):

11:00 – Dávid Kornél KA/B – TSE Basket

13:00 – AF-Dunaújvárosi Sárkányok – Dávid Kornél KA/B

Pályára lépnek a regionális bajnokságban a junior lányok is. Bukics Zsolt együttese a múltkori, Sopron elleni szoros vereség után most az MVM-OSE Lions ellen próbálhat meg javítani hazai környezetben.

Edzőnk azt mondta a mérkőzés előtt, hogy mindenszentek napját leszámítva nem volt leállás az őszi szünetben sem – igaz, hogy családi programok miatt nem mindig edzett teljes létszámban a csapat. Az OSE eddig mindkét meccsét megnyerte, így Bukics Zsolt most sem számít könnyű összecsapásra. Az oroszálnyiak korosztálytól függetlenül előszeretetten alkalmaznak zónavédekezést, és edzőnk erre számít pénteken is. Ehhez kell alkalmazkodni, hogy kijavíthassuk a Sopron elleni botlást – tette hozzá.

Dávid Kornél KA – MVM-OSE Lions

MKOSZ Edzőközpont, péntek 16:00

Az előző körben nagy különbséggel győző fiú kadett csapatunk pénteken városi rangadót játszik az Alba Fehérvárral, amely jelenleg győzelem nélkül áll a főtáblán. Blahó Barnabás az őszi szünet hetében főként az egyéni képzésre helyezte a hangsúlyt, majd a héten visszatértek a csapatedzésekhez.

Edzőnk nagyon kemény meccsre számít, amin mindkét csapat extra motivációval léphet pályára. A presztízsrangadón, ha abban a szellemben játszunk, mint az elmúlt fordulókban, akkor lehet esély a győzelemre vezetőedzőnk szerint.

Alba Fehérvár – Dávid Kornél KA

Alba Regia Sportcsarnok, péntek 16:00

A szünet előtt szerezte meg első főtáblás sikerét a Kovács Dávid vezette leány kadett együttes, amely most a nyeretlen Kiss Lenke KA vendége lesz. Az őszi szünetben is rendszeresen edzett a csapat, de a 2008-as születésű feljátszók junior feladataik miatt többnyire hiányoztak.

A vasárnap délelőtti mérkőzésre is érvényes, hogy nincs nyomás vagy győzelmi kényszer a lányokon. Vezetőedzőnk szeretné, ha idegen környezetben is tudnának jól játszani a lányok, és előrébb lépnének támadásban, hiszen az elmúlt két hétben megpróbálták színesíteni az ellenfél térfelén alkalmazott repertoárt.

Kiss Lenke KA – Dávid Kornél KA

Budapest, Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola, vasárnap 10:00

Pénteken pályára lép kadett B-csapatunk is. Itt főként azok a leányok szerepelnek majd, akik az A-együttesben kevesebb szerepet kapnak, illetve a serdülő korosztályból feljátszanak. Esetükben fontos szempont, hogy hozzászokhatnak az idősebb közeghez.

Ajka – Dávid Kornél KA/B

Ajka, péntek 16:00

Ugyancsak pályára lépnek serdülő fiú csapataink. A-együttesünk Budapesten, Pasaréten szerepel szombat délelőtt a Vasas B-csapata, majd az OSE ellen. Az előző körben 1/1-es mérleget hozó együttesnek nem lesz könnyű dolga a Vasas ellen, akik kisebbek ugyan a korosztályuknál, de Nagy Tamás szerint ez nem lesz érezhető az erős kiválasztásuk, magas és gyors játékosaik miatt. Edzőnk ennek ellenére győzelmet vár, akárcsak az OSE elleni „visszavágón”. Mint mondta, nagy kérdés, hogy ki, mit tanult az előző fordulóból.

A serdülő fiúk célja továbbra is a középház 2. vagy 3. helyének megszerzése, amihez közelebb viheti a srácokat egy vagy két győzelem a hétvégén.

A DKKA mérkőzései (Budapest, Pasaréti Sportcentrum, szombat):

9:30 – Dávid Kornél KA – Vasas Akadémia/B

15:30 – MVM-OSE Lions – Dávid Kornél KA

Serdülő B-csapatunk az Alba Regia Sportcsarnokban szerepel vasárnap, szintén kétmeccses tornán. Először a Soproni Tigrisek, majd az Alba Fehérvár lesz az ellenfél. Szigetvári Zoltán vezetőedzőnk szerint a Sopron egyértelműen előrébb tart nálunk, a második összecsapáson viszont lehet keresnivalónk, ha visszaköszönnek az edzéseken gyakoroltak.

A DKKA mérkőzései (Alba Regia Sportcsarnok, vasárnap):

12:45 – Soproni Tigrisek SE – Dávid Kornél KA/B

17:15 – Dávid Kornél KA/B – Alba Fehérvár

Serdülő C-csapatunk Dunaújvárosban játszik kuparendszerű tornát a regionális bajnokságban. Kodak Gergő tanítványai a Dunaújvárosi Sárkányok ellen kezdenek. Edzőnk elmondta: meg kell próbálni minél többet fejlődni egyénileg egy olyan csapat ellen, amelyik valószínűleg előrébb tart nálunk. Ha tisztes meccseket sikerül játszani, elmondhatjuk, hogy jól szerepeltünk.

A DKKA mérkőzései (Dunaújváros, szombat):

9:30 – Dunaújvárosi Sárkányok – Dávid Kornél KA/C

12:30 – vereség esetén

14:00 – győzelem esetén

Fordulót rendeznek a kenguruknál is. A hat csoportból ötben is találkozhatunk DKKA-s csapattal. Érdemes lesz figyelni az A-csoportra, a Tóparti Gimnáziumban ugyanis az előző körben kettőből kettőt nyerő Darazsak mellett a feljutó Ördögök is szerepel. Magasabb osztályban szerepel az Ugrómókusok is az előző fordulóhoz képest, ők a Vezérekkel is összecsapnak a B-csoportban. E két hármas meccseit rendezik Székesfehérváron.

A-csoport (Tóparti Gimnázium, vasárnap)

9.30 – DKKA Darazsak – Alba Fehérvár Cápák

11.00 – DKKA Ördögök – DKKA Darazsak

12.30 – Alba Fehérvár Cápák – DKKA Ördögök

B-csoport (Tóparti Gimnázium, vasárnap)

14.00 – DKKA Vezérek – Atomerőmű SE-Paksi Harcosok

15.30 – Atomerőmű SE-Paksi Harcosok – DKKA Ugrómókusok

17.00 – DKKA Ugrómókusok – DKKA Vezérek

C-csoport (Dunaújváros, vasárnap)

11.00 – Alba Fehérvár Kenguruk – DKKA Tigrisek

12.30 – DKKA Tigrisek – Dunaújvárosi Sárkányok U11

E-csoport (Ajka, vasárnap)

11.00 – Fűzfői Farkaskölykök – DKKA Flamingók

12.30 – DKKA Flamingók – Ajka

F-csoport (Veszprém, szombat)

10.00 – DKKA Zsiráfok – VESC U11

13.00 – vereség esetén

14.30 – győzelem esetén