Utánpótlás beharangozó

Junior meccsekkel indul a hét az utánpótlásban

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Mindkét fiú, valamint leány csapatunk is pályára lép kedden és szerdán.

A MAFC elleni győzelemmel eldőlt, hogy a junior fiúk végeznek a főtábla C-csoportjának élén. A nagy fordítást követően vezetőedzőnk elmondta, hogy a sikerrel megvívott rangadó ellenére nem volt maradéktalanul elégedett a csapat játékával. Nem tudtuk kihasználni az erősségeinket, és a védekezésünk sem volt kellően agresszív. Nem voltak jók az egy-egy védekezések és a gyenge oldali besegítések sem. Ettől függetlenül a végjátékban kiderült, hogy jó a csapategységünk, és jó sportemberek alkotják a csapatot – értékelt a szakember.

Lényegében tét nélküli lesz az OSE elleni vendégszereplés. (Azért nem teljesen, mert december közepén pótolják a 2. fordulóból az OSE-MAFC mérkőzést, ahol egy 25 pontos oroszlányi siker még megkavarhatja a második hely sorsát.) Ennek megfelelően vezetőedzőnk lehetőséget adhat azoknak, akik eddig kevesebb szerephez jutottak – pláne, hogy van beteg a csapatnál, és nem tudunk teljes kerettel elutazni Oroszlányba. Gáll Dominik felszabadult kosárlabdára számít.

MVM-OSE Lions – Dávid Kornél KA

Oroszlány, szerda 16:00

Fiú junior második csapatunk kedden és szerdán is pályára lép: először a Fűzfői AK vendégeként, majd az Esztergomi KE ellen, Székesfehérváron. Horváth Richárd a dupla meccsnap előtt elmondta, hogy az utóbbi hetek, hónapok nehéz időszaka meglátszik a srácokon, hiszen az iskola és az edzések, mérkőzések együtt azért mindenki számára megterhelők tudnak lenni – most pedig már itt van a fejekben a karácsony is.

Vezetőedzőnk azt várja, hogy megfelelő hozzáállásban, jó hangulatú, harcos, tüzes meccseket játsszanak a fiúk – ebben az esetben meglehet a győzelem is, akár mindkét pályán.

Fűzfői AK – Dávid Kornél KA/B

Balatonfűzfő, kedd 17:15

Dávid Kornél KA/B – Esztergomi KE

MKOSZ Edzőközpont, szerda 15:00

Leány junior csapatunk számára megkezdődik a regionális alapszakasz második köre, a soproni Darazsak Sportakadémia/C ellen. Az odavágón szoros mérkőzésen nyolc ponttal nyertek a soproniak. Bukics Zsolt vezetőedző reméli, hogy ezúttal is sikerül szoros meccset játszani hasonló képességű ellenfelünkkel, és hazai pályán visszavágni. A nyolc vagy annál több pontos siker csak hab lenne a tortán – tette hozzá Bukics Zsolt.

Dávid Kornél KA – Darazsak Sportakadémia/C

Tóvárosi Általános Iskola, kedd 18:15