Utánpótlás beharangozó

Sok-sok hazai meccsel zárul a naptári év

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

A karácsonyi szünet előtt utoljára lépnek pályára utánpótlás csapataink.

Leány kadett A-csapatunk a Baját fogadja szombat délután. Az első körben nem szerepeltek túl jól ellenük Kovács Dávid tanítványai Bács-Kiskun vármegyében. Ellenfelünk 4/5-ös mérleggel épp befér a C-csoport első felébe, míg a DKKA a hetedik helyen áll.

A bajai meccs óta eltelt csaknem két hónapban nagyon sokat fejlődtek a lányok egyénileg és csapat szinten is, ami szívmelengető, hiszen alapvetően ez az Akadémia célja; ezért dolgozunk – fogalmazott Kovács Dávid. A kadett vezetőedző elárulta, hogy a lányok a héten jól sikerült edzőmeccset játszottak a junior leány csapattal. Azt is hozzátette, hogy teher és eredménykényszer nélkül lépnek pályára a lányok szombaton.

Dávid Kornél KA – Bajai NKK

Tóvárosi Általános Iskola, szombat 17:00

A Kovács Dávid – Zele Dorina edzőpáros duplázik a hétvégén, hiszen vasárnap reggel pályára lép kadett B-csapatunk is. Az ellenfél az Ajka lesz a regionális bajnokságban. A B-csapatban szokás szerint az A-ban kevés szerephez jutó játékosok kapnak lehetőséget.

Dávid Kornél KA/B – Ajka

Tóvárosi Általános Iskola, vasárnap 9:00

Serdülő fiú A-csapatunk vasárnap Telkibe utazik, ahol a Pilis Basket és a Sopron lesz az ellenfele a középház 5., záró fordulójában. Nagy Tamás együttese papíron még utolérheti a 2-3. helyen álló Vasas-OSE duót a táblázaton (az OSE már nem is játszik több mérkőzést), és a nyeretlen Pilis Basket ellen meg is lehet a győzelem, de az előrelépéshez a veretlen és a csoportból kimagasló Soproni SI KA SKC elleni győzelemre is szükség lenne.

Biztosnak érzi a 4. helyet Nagy Tamás is. Vezetőedzőnk ennek ellenére szeretné, ha a Pilis Basket ellen sikerülne ismét győzni. A Sopron ellen alapvetően a tisztes helytállás a tét – mondta. Azt is hozzátette, hogy vannak betegek a csapatban, így nem biztos, hogy mindenki vállalni tudja a játékot vasárnap.

A DKKA mérkőzései (Telki, vasárnap):

10:00 – Dávid Kornél KA – Pilis Basket

14:30 – Dávid Kornél KA – Soproni SI KA SKC

Hazai környezetben, a Tóvárosi Általános iskolában szerepel az alsóházban a fiú serdülő B-csapatunk. Szigetvári Zoltán tanítványai eddig 6 mérkőzést játszottak a csoportban, és nyeretlenül ötödikek. Most az ötösfogat mindkét soproni tagjával megmérkőznek.

Szigetvári Zoltán elmondta, hogy elég sok betegük van, így nem biztos, hogy tud egy csapatnyi játékost delegálni a fordulóra. Vezetőedzőnk kiemelte, hogy a Soproni SI elleni találkozón lehet több sanszunk a győzelemre, a veretlen Tigrisek ellen pedig a tisztes helytállás lehet a cél.

A DKKA mérkőzései (Tóvárosi Általános Iskola, vasárnap):

11:00 – Dávid Kornél KA/B – Soproni SI KA SMAFC/B

17:45 – Dávid Kornél KA/B – Soproni Tigrisek SE

Veszprémbe utazik egy kuparendszerű fordulóra serdülő fiú C-csapatunk. Kodak Gergő együttesében is sok a beteg, és mint edzőnk elmondta, nem lesz egyszerű dolguk a srácoknak, hiszen mind az első ellenfél VUKE/B, mind a második mérkőzés két lehetséges csapata előrébb tart nálunk. Alapvetően a tisztes helytállás a cél.

A DKKA mérkőzései (Veszprém, vasárnap):

9:00 VUKE/B – Dávid Kornél KA/C

13:00 – vereség esetén

15:00 – győzelem esetén

Először lép pályára a szezonban tétmeccseken serdülő leány B-csapatunk. A fehérvári mérkőzéseken előbb az Uni Győr B-, majd a Soproni Darazsak Akadémia csapata lesz az ellenfél. Boda István vezetőedző betegség miatt hiányozni fog, helyette Frindt Nikolett és Bukics Zsolt vezeti a lányokat a meccseken.

Frindt Nikolett szeretné, ha a csapat hasznosítani tudná az eddig tanultakat. Hazai pályán jó bemutatkozást vár a lányoktól.

A DKKA mérkőzései (Tóvárosi Általános Iskola, szombat)

10:00 – Dávid Kornél KA/B – UNI Győr NKA/B

14:00 – Soproni Darazsak Akadémia – Dávid Kornél KA/B

Fordulót rendeznek a Kiváló Kölykök Kupájában is. A jászberényi játéknapon a DKKA Alligators képviselheti Akadémiánkat Tóth Péter és Maár Benedek vezetésével. A srácok előbb a Cívis KK Debrecen, aztán a Vásárhelyi Kosársuli ellen lépnek pályára.

A DKKA mérkőzései (Jászberény, vasárnap):

11:00 – Cívis KK Debrecen – DKKA Alligators

12:30 – DKKA Alligators – Vásárhelyi Kosársuli