DKKA Női Amatőr NBI/B

A legkeményebb próbatétel jön női felnőtt csapatunk számára a Hepp Kupában

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Vasárnap ebéd után a DVTK fiataljai ellen, idegenben kellene kivívni a Négyes Döntőbe kerülést Szentpáli Gergő tanítványainak.

Nincsenek túl jó emlékeink a DVTK U23-as csapata ellen az idei szezonból, hiszen alaposan helyben hagytak minket az alapszakasz 3. fordulójában, Miskolcon. A szezon legrosszabb játékát nyújtották a lányok, a piros-fehéreknél pedig 30 perc körüli játékidővel volt a pályán az első csapatnál is számításba vett Aho, Oláh, Toman, Vég-Dudás, Fárbás ötös. Az eredménysoruk azóta is veretes, hiszen sem a bajnokságban, sem pedig – értelemszerűen – a Hepp Kupában nem találtak legyőzőre.

Az a vereség viszont ránk is pozitív hatással volt, hiszen a lányok összezártak, megbeszélték az ottani tapasztalatokat, és egy fantasztikus sorozatot produkáltak azóta, aminek része volt az A-csoportban is edződő játékosokkal felálló Sopron és Vasas elleni győzelem, és egyedül az MTK-TFSE elleni idegenbeli miatt nem makulátlan az azóta eltelt időszak.

Most viszont az elképzelhető legnehezebb ellenfél tornyosul előttünk, és meg kell mutatni, hogy mit tanultunk abból az októberi mérkőzésből. A továbbjutás nem lehetetlen, de Szentpáli Gergő szerint nem is feltétlenül ebből kell kiindulni. A legfontosabb, hogy kiadjunk magunkból mindent, és 40 percen keresztül küzdjünk a pályán. Nem lehet napokkal később majd a fejekben, hogy mit tudtunk volna még megtenni; úgy kell hazajönni, hogy mindent megtettünk a mérkőzésen – fogalmazott vezetőedzőnk.

A Hepp Kupa-negyeddöntő vasárnap 14.30-kor kezdődik, és a DVTK YouTube csatornáján lesz élőben nézhető.

DVTK U23 – Dávid Kornél KA

Miskolc, DVTK Aréna, vasárnap 14:30