Utánpótlás beharangozó

Kadett és gyermek fordulók a hétvégén

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Fiú és leány kadett együttesünk is hazai pályán szerepel a rájátszásban. Pakson és Szekszárdon lépnek pályára felsőházi gyermek csapataink.

Fiú kadettjeink vasárnap délelőtt a Szombathelyi Sportiskola csapatát fogadják az MKOSZ Edzőközpontban. Csapatunk egy nagyszerű pécsi győzelemmel a tarsolyban folytathatja a rájátszás Fehér B-csoportját. A Vas vármegyeiek a rájátszásban most lépnek pályára először. A főtáblán 8/6-os mérleggel a 4. helyen végeztek.

Újabb nagyon kemény meccsre számít a srácok vezetőedzője. Blahó Barnabás szerint legutóbb a támadás jobban működött a PVSK ellen, mint a védekezés. Ha ebben előre lepnek, akkor jó esély lehet az újabb győzelem megszerzésére – tette hozzá.

Dávid Kornél KA – Szombathelyi Sportiskola

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 11:00

Fiú kadett C-csapatunk az Alba Regia Sportcsarnokban játszik kuparendszerű fordulót a regionális bajnokságban. Kodak Gergő csapata elsőként az Alba Fehérvár/B ellen lép pályára, majd a VUKE/B és az Ajka párból kap ellenfelet. A srácok végig együtt edzettek a B-csapattal a héten, így kicsit nehezebb dolguk volt, de megpróbálnak saját magukhoz mérten előre lepni – mondta el a szakember.

A DKKA mérkőzései (Alba Regia Sportcsarnok, vasárnap):

9:30 – Alba Fehérvár/B – Dávid Kornél KA/C

13:30 – vereség esetén

15:30 – győzelem esetén

Leány kadett csapatunk megkezdi a rájátszást a Zöld A-jelű csoportban. A lányok a Törekvéssel, a Kecskeméttel és a DEAC-cal kerültek egy négyesbe, ahonnan a győztes továbbjut, és keresztjátékot vívhat a B-döntőért. Az új csoportot minden együttes tiszta lappal kezdi, így sem a Kecskeméti KA elleni vereségeink, sem a DEAC elleni győzelmeink nem jöttek velünk.

Az első mérkőzést hazai pályán játsszák a lányok a Törekvés ellen, az MKOSZ-csarnok foglaltsága miatt a Tóvárosban fogadjuk a fővárosiakat. A Törekvés a szeptemberi selejtezők óta nem nyert mérkőzést, és néhány szorosabban alakuló találkozót leszámítva nagy különbségű vereségekbe futott bele.

Kovács Dávid együttese január 25-én játszott utoljára tétmérkőzést. A lányok vezetőedzője elmondta: nem tett jót a leállás a csapatnak, hiszen vegyes létszámú edzéseket tudtak végezni, sokszor a juniorokkal közösen. Az U18-asokkal többször is megmérkőztek, most szerdán is. Kedden pedig a csapat zöme a regionális bajnokságban lépett pályára a Sportdarázs ellen.

Dávid Kornél KA – Török Flóris Törekvés SE
Tóvárosi Általános Iskola, szombat 15:00

6. fordulójához érkezett a Gyermek Bajnokság. A Felsőház B-csoportjában az Alligators az ASE és a PVSK ellen, a C-csoportban a Pandák két szekszárdi együttes ellen meccsel. Az Alsóház B-csoportjában a Cougars és a Bulls, illetve a Velencei Vadkacsák szerepel.

Felsőház, B-csoport (Paks, szombat):

14:00 – ASE-Paksi Harcosok – DKKA Alligators

15:30 – DKKA Alligators – PVSK NKA

Felsőház, C-csoport (Szekszárd, szombat):

10:30 – DKKA Pandák – Tarr KSC Szekszárd

12:00 – GYKSE Szekszárd – DKKA Pandák

Alsóház, B-csoport (Tóvárosi Általános Iskola, szombat):

10:00 – DKKA Cougars – DKKA Bulls

11:30 – DKKA Bulls – AF-Velencei Vadkacsák

13:00 – AF-Velencei Vadkacsák – DKKA Cougars