DKKA Férfi NBIB

Felnőtt férfi csapatunk is az NKA Péccsel játszik a hétvégén

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

𝐀𝐳 𝐞𝐥𝐦𝐮́𝐥𝐭 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐤𝐛𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐭𝐞𝐠𝐬𝐞́𝐠𝐞𝐤𝐭𝐨̋𝐥 𝐞́𝐬 𝐬𝐞́𝐫𝐮̈𝐥𝐞́𝐬𝐞𝐤𝐭𝐨̋𝐥 𝐭𝐢𝐳𝐞𝐝𝐞𝐥𝐭 𝐞𝐠𝐲𝐮̈𝐭𝐭𝐞𝐬 𝐭𝐚𝐥𝐚́𝐧 𝐭𝐮́𝐥 𝐯𝐚𝐧 𝐚 𝐦𝐞́𝐥𝐲𝐩𝐨𝐧𝐭𝐨𝐧.
 
Fordulók óta mást sem lehetett olvasni Piros csoportos férfi csapatunk háza tájáról, mint hogy sérülések és betegségek nehezítik a munkát. Folyamatosan voltak hiányzók a mérkőzéseken, és akadt mindig olyan is, aki ott sem tudott lenni a csarnokban. Nos, talán most már látható a fény az alagút végén, és több játékosunkról érkezett jó hír. Persze könnyen lehet, hogy ez még nem jelenti a legerősebb 10-es (12-es) keretet, de már az is valami, hogy olyanok is be tudnak állni melegíteni vagy játszani, akik az elmúlt hetekben kényszerpihenőn voltak.
 
Az önbizalommal sem lehet nagy probléma, hiszen a vásárhelyi vereség szinte már a múlté, és zsinórban hármat nyertek Kis Raulék. Legutóbb múlt pénteken a legközelebbi üldözőnk, a Tiszaújváros csarnokát vették be, hatalmas lépést téve ezzel az alapszakasz megnyerése felé. Vasárnapi ellenfelünk az NKA Universitas Pécs második csapata lesz, amely jelenleg 10/10-es mérleggel a 9. helyen áll a tabellán. Fiatal, lendületes csapat a pécsi, amely az A-csoportos csapatban kevesebb szerepet kapó kosarasok terepe. Az odavágón, novemberben nagy nehezen tudtunk csak nyerni a Rátgéber Ákadémián, és minden bizonnyal Székesfehérváron sem adják könnyen magukat.
 
Jó, hogy elkezdtek visszatérni a hiányzóink, de nem fogják egyik napról a másikra visszanyerni a betegségük vagy sérülésük előtti formájukat – erre hívta fel a figyelmet Dzunic Branislav. Vezetőedzőnk elmondta, hogy a csapattal próbálták kihasználni, hogy nagyobb létszámú edzéseket lehetett végezni, de többen még könnyebb munkát végeztek. Megdolgoztunk érte, hogy mi vezetjük a tabellát, de meccsről meccsre gondolkozunk és nem nézünk még előre az alapszakasz végére – válaszolta Báne arra a kérdésünkre, hogy számolgat-e: mennyit kell még nyerni az alapszakasz megnyeréséhez.
 
A találkozót eredetileg péntek este rendeztük volna; az az MKOSZ-csarnok foglaltsága miatt került vasárnap délutánra. A labdát 15:30-kor dobják fel. Az NKA Pécs nem nevezett U20-as csapatot a Zöld csoportba, így fiataljaink ezúttal nem lépnek pályára.
 
𝐃𝐚́𝐯𝐢𝐝 𝐊𝐨𝐫𝐧𝐞́𝐥 𝐊𝐀 – 𝐍𝐊𝐀 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐏𝐞́𝐜𝐬 𝐈𝐈.
MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 15:30