DKKA Férfi NBI/B

Nagykőrösre látogatunk a Zöld csoportban

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Három forduló van vissza a Zöld csoport alapszakaszából.

Az alapszakasz hajrájára a tabella első két helye már eldőlt: a rájátszást biztosan felnőtt férfi együttesünk kezdi meg a pole pozícióból, a második helyről pedig a Tiszaújváros fordulhat rá a bajnokság legizgalmasabb szakaszára. Szerdai ellenfelünk, a Nagykőrösi Sólymok a play-offért küzd; a forduló előtt a 7. helyen áll a táblázaton pozitív, 12/11-es mérleggel. Intő jel lehet számunkra, hogy hazai pályán az eddigi 12 találkozójából 9-et megnyert a piros-fekete együttes, amelyből leginkább a csaknem 18 pontot átlagoló Fehér Péter semlegesítése lehet kulcsfeladat.

Tóth Péterék legutóbb pénteken léptek pályára az Eger ellen, és arattak meggyőző sikert. A srácoknak másfél hét alatt ez lesz a harmadik találkozójuk, amivel lényegében rájátszás fokozatba kapcsoltak. Mivel korántsem egészséges mindenki, így közel sem optimális a felkészülés. A szombati szabadnapot követően fordultak rá Dzunic Branislav tanítványai a szerdai összecsapásra. Vezetőedzőnk a találkozót megelőzően elmondta: bár papíron nincs tétje, mégis ugyanúgy készülnek a Nagykőrös ellen, mint bármelyik másik meccsre. A cél tűzben tartani a játékosokat a rájátszásra.

A Sólymok – DKKA mérkőzés szokatlan időpontban, szerda este lesz. A felnőtt és az U20-as találkozót is közvetítjük terveink szerint Akadémiánk YouTube csatornáján.

Nagykőrösi Sólymok – Dávid Kornél KA

Nagykőrös, szerda 19:30

U20-as csapatunknak könnyű dolga biztosan nem lesz, hiszen a tabellán második helyen áll a Sólymok fiatal csapata, ráadásul vereségek számában „tapad” a listavezető DMTK-Zsíros Akadémiára. Horváth Richárd együttesénél a helyzet változatlan: Hegedüs Kornél és Szalczgruber Zsolt nem bevethető az alapemberek közül. Ráadásul az U18/A fontos mérkőzéseket játszik a héten, így zömében az U18/B csapat fog pályára lépni Nagykőrösön. A két csapat decemberi találkozóján egypontos vendégsiker született.

Nagykőrösi Sólymok U20 – Dávid Kornél KA U20

Nagykőrös, szerda 16:45