Utánpótlás beharangozó

Junior és kadett mérkőzésekkel indul a hét

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Kezdődik a régiós döntő a junior lányoknál.

Az utolsó régiós párharcra kerül sor a junior leány bajnokságban. Csapatunk a döntőben a Darazsak Sportakadémia/C csapatával találkozik. A szerda-vasárnap-kedd ritmusban lejátszandó párharc két győzelemig tart, és a páratlan számú mérkőzéseket hazai pályán rendezzük. A kevés meccses alapszakaszban az 1. fordulóban 56-48-as vereséget szenvedtünk a Novomatic Arénában, a 4. fordulóban pedig 68-50-re vágtunk vissza a Darazsaknak.

A soproni lányok a harmadik helyen zárták az alapszakaszt, az elődöntőben pedig kétszer is nyertek Oroszlányban (a párharc soproni felvonását pedig az OSE nyerte). Bukics Zsolt együttese február 25-e óta készülhetett a régiós döntőre, a Darazsak március 2-án zárta le az OSE elleni elődöntős párharcot.

Bukics Zsolt vezetőedző a döntős párharc előtt elmondta: nem tudtak teljes létszámmal edzeni az utóbbi napokban, ráadásul szerdán is lesznek hiányzók. Hangsúlyozta, hogy a lányoknak nem szabad görcsösnek lenni, és azt kell hozni, amit az edzéseken gyakoroltak.

A döntő programja:

Dávid Kornél Akadémia – Darazsak Sportakadémia/C

MKOSZ Edzőközpont, szerda 15:00

Darazsak Sportakadémia/C – Dávid Kornél KA

Novomatic Aréna, március 24. (vasárnap) 15:00

Dávid Kornél Akadémia – Darazsak Sportakadémia/C

MKOSZ Edzőközpont, március 26. (kedd) 14:30 – szükség esetén

Fiú kadett csapatunk a Budapesti Honvéd vendége lesz a Fehér B-csoportban. Blahó Barnabás csapata a hétvégén a PVSK-t verte magabiztosan hazai pályán. A Honvéd második csapata jelenleg 1/5-ös mérleggel áll a rájátszásban, egyetlen sikerét pont a sereghajtó pécsiek ellen aratta hazai pályán. A Körmend és a Szombathely viszont nagy különbséggel győzte le a piros-fehéreket.

Blahó Barnabás a budapesti túra előtt elmondta: az elmúlt mérkőzéseken jó dolgokat is mutattak, de sok hiba is csúszott a játékba. Ahhoz, hogy kedvező eredményt érhessen el a csapat a Honvéd ellen, a jó periódusok időtartamát kell minél jobban kitolni, és koncentráltnak maradni. Sokszor megmutattuk már, hogy fontos mérkőzéseken képesek vagyunk jó teljesítményre. Szerdán ismét bizonyítani kell – fogalmazott.

Budapesti Honvéd SE/B – Dávid Kornél KA

Budapest, Simon J. Kosárlabda Csarnok, szerda 15:15

Leány kadett B-csapatunk kedd este fogadja a Darazsak Sportakadémia/B-t a Tóvárosban. Kovács Dávid elmondta: a pénteki meccs most prioritást élvez, de az ott kevesebb játékperchez jutók itt más szerepben is kipróbálhatják magukat. A keret tagja lesz több serdülő játékos is, akik a hétvégén a saját korosztályukban is bajnokit játszanak.

Dávid Kornél KA/B – Darazsak Sportakadémia/B

Tóvárosi Általános Iskola, kedd 18:15