DKKA FU14A

Nehéz feladat előtt állnak a serdülő fiúk, de még elérhetik a B-döntőt

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Fiú serdülő csapatunk március végén hibátlanul teljesítette a főtábla negyedik fordulóját, ezzel megmaradt az esélye a B-döntőbe jutásra. Ehhez elsőként jövő hétvégén két csapatot kellene megelőzniük az Alba-Kaszások-Pilis hármasból. Nagy Tamás vezetőedző szerint gyakorlatilag előrehozott döntő következik a fiúk számára.

Két forduló között vagytok. Hogy készültök az újabb megmérettetésre?

A húsvét utáni visszarendeződés folyik ezekben a napokban, visszaszoktatjuk a srácokat az edzéseken a játékhoz. Ebben a korosztályban még elég sokat számít pár nap kihagyás.

Mit jelent pontosan, hogy az előző fordulóban a Kiss Lenke KA-t, a Szolnoki KA-t és a Budapesti Honvéd B-csapatát is legyőztétek?

Megmaradt az esélyünk a B-döntős szereplésre. Jelenleg a több mint 100 csapat közül valahol a 20. hely környékén lehetünk egy képzeletbeli erősorrendben. A célunk, hogy a következő körben is a csoport első vagy második helyén végezzünk, és ezt az eredményt a 6. fordulóban is megismételjük. Akkor játszhatunk B-döntőt.

Nagy Tamás és Nagy Sándor
Nagy Tamás vezetőedző szerint nehezebb dolga lesz a csapatnak a soron következő, mint az utolsó forduloban

Minek volt köszönhető ez a három győzelem?

Összeállt a védekezésünk, fókuszáltak voltunk a saját palánkunk alatt. Csapatként tettük a dolgunkat, jól működtek a besegítések és motiváltak voltak a fiúk. Összességében nagyon szép kört játszottunk. Jó lenne a következő fordulóban is 60-65 pont körül kapni. Nem lesz egyszerű, mert az ellenfelek magasabbak és erősebbek lesznek nálunk.

Hogyan lehet ezeket az adottságokat kompenzálni?

A legutóbbi fordulóban a Szolnok és a Kiss Lenke is magasabb játékosokból állt, de le tudtuk őket lassítani. A legfontosabb, hogy minél kevesebb labdát adjunk el és jó dobóhelyzeteket vállaljunk el. Ha ezek megvannak, akkor nem fogunk túl sok gyors ellentámadásból kosarat kapni és rendezett, felállt védelem elleni támadásra kényszerítjük az ellenfeleket.

A fiúk már bebizonyították a szezon során, hogy le tudnak győzni erős csapatokat

Mit lehet tudni az 5. fordulós ellenfeleinkről?

Az EE-csoportba kerültünk, három nagyon erős csapattal együtt. A Kaszások B-csapatának nem itt lenne a helye, hiszen kiemelkedően erős csapatról van szó, mint azt a februári találkozónk is mutatja, ahol legyőztek minket. Visszasorolták őket egy furcsa szövetségi döntés következtében. Hiába lenne helyük az A-döntőben, csak a B-döntőért játszhatnak. A Pilissel is találkoztunk már, őket kétszer is meg tudtuk verni, de most valószínűleg erősebb kerettel állnak majd ki, hiszen pont a Kaszásoktól van néhány átjátszójuk, akik minden bizonnyal pályára is fognak lépni a jövő hétvégén. Az Alba elleni mérkőzés sem lesz könnyű, mert minden poszton magasabb és erősebb játékosaik vannak. Összességében a Pilis és az Alba ellen kellene kiharcolni a továbbjutást, mert a Kaszások más szintet képvisel. Elmondhatjuk, hogy ez lesz a nehezebb kör. Ha ebből a négyesből sikerülne továbbjutni, akkor az utolsó fordulóban már picit könnyebb dolgunk lenne.

Fiú U14-es csapatunk április 13-án és 14-én a Kaszások Sportcsarnokban játssza az Országos Főtábla 5. fordulóját. Szombaton a Pilis Basket és az Alba Fehérvár, vasárnap az Óbudai Kaszások/B ellen lép pályára.

A DKKA mérkőzései:

Dávid Kornél KA – Pilis Basket

Budapest, április 13. 12:45

Dávid Kornél KA – Alba Fehérvár

Budapest, április 13. 18:15

Óbudai Kaszások – Dávid Kornél KA

Budapest, április 14. 16:00