DKKA Férfi NBI/B

Indul a rájátszás a Zöld csoportban

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Két győzelemig tart a párharc a Dunaharaszti MTK ellen.

A férfiaknál is megkezdődik a bajnokság legizgalmasabb szakasza: csütörtökön elrajtolnak a negyeddöntők. Székesfehérvár mellett Tiszaújvárosban, Hódmezővásárhelyen és Győrben is mérkőzést rendeznek a Zöld csoportban. Az első körben a Dunaharaszti MTK lesz az ellenfelünk. A párharc második felvonását vasárnap este rendezik Dunaharasztiban, és ha szükség lesz mindent eldöntő, harmadik meccsre, akkor kedd este térnek vissza az MKOSZ-csarnokba a csapatok.

A Dunaharasztival – természetesen – kétszer találkoztunk az alapszakaszban. Hazai pályán 81-55-re, vendégként 69-53-ra nyertünk ellenük. Egyik pályán sem volt veszélyben a győzelmünk, de igazán nagy különbség nem alakult ki. Ettől függetlenül már csak az alapszakasz helyezés és a játékoskeretek alapján is mi vagyunk az esélyesek, így nem is lehet más célunk, mint továbbjutni a következő körbe.

A rájátszás mindig komolyabb kihívás, hiszen a továbbjutás a tét – mondta el a negyeddöntő előtt vezetőedzőnk. Dzunic Branislav hangsúlyozta, hogy van önbizalma a csapatnak, ami jogos, hiszen megdolgoztunk az eddigi eredményekért. A győzelmeket a rájátszásban sem adják ingyen, ugyanúgy harcolni kell tovább – mondta. Bánét arról is megkérdeztük, hogy mi a titka a jó rájátszásnak. „Az alapok. Ki kell használni az eddig elvégzett munkát” – válaszolta.

A találkozó csütörtök este 19 órakor kezdődik az MKOSZ Edzőközpontban. A nagyszünetben Akadémiánk március Hónap Játékosait köszöntjük. Aki távol marad, az a DKKA YouTube oldalán nézheti meg a mérkőzést élőben.

A napokban a sérülésből visszatérő csapatkapitányunkkal, Somogyfoki Péterrel is beszélgettünk, amit itt lehet elolvasni.

Dávid Kornél KA – Dunaharaszti MTK

MKOSZ Edzőközpont, csütörtök 19:00

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DKKA (@davidkornel_ka) által megosztott bejegyzés