DKKA Férfi NBi/B

Kezdődik a finálé a Zöld csoportban

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

A Tiszaújváros együttesét kellene háromszor legyőzni a bajnoki címhez.

Eddig egészen fantasztikus szezont Akadémiánk felnőtt férfi csapata. Nem csupán futószalagon jöttek a győzelmek, hanem nagyon sokszor a közönséget is kiszolgálták Szalczgruber Ádámék sok kosárral, látványos megoldásokkal, pazar egyéni teljesítményekkel – és persze megalkuvást nem tűrő küzdelemmel. Eddig 34 tétmeccsből 30-at nyertek meg. Most pedig három újabb győzelem feltehetné a koronát erre a szezonra.

A bajnoki döntőben a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK együttese az ellenfelünk. Lelki József tanítványai is lényegében egy hete a döntőre készülnek, hiszen két mérkőzésen letudták a Sopron elleni párharcukat. Az alapszakaszban mindkét egymás elleni találkozót mi nyertük meg. Hazai pályán kellett hozzá egy kis szerencse is, idegenben aztán gyakorlatilag végig kontrolláltuk a mérkőzést.

A csapat a Veszprém elleni mérkőzés után pihent is egy kicsit, de persze készült is a döntő párharcra. A saját játék csiszolása mellett jutott idő az ellenfél feltérképezésére is. Alapvetően mindent szeretne ugyanúgy csinálni a csapat, ahogy korábban – mondta el a döntő előtt vezetőedzőnk. Dzunic Branislav szerint a liga két legjobb csapata vívja a finálét. A szakember úgy gondolja, hogy a lepattanózás és a visszarendeződés lehet a kulcs. Vezetőedzőnk egy jó hírről is beszámolt az első meccs előtt: a Dunaharaszti otthonában, még a negyeddöntőben megsérült Simon Benedek ismét rendelkezésre áll.

A május elsejei mérkőzésre várunk minden kedves szurkolót, akadémistát és érdeklődőt az MKOSZ Edzőközpontba. A találkozó 18 órakor kezdődik. Előtte egész napos streetball eseményt rendezünk a Sportmajális keretén belül, amire szintén érdemes lesz kilátogatni.

Dávid Kornél KA – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

MKOSZ Edzőközpont, szerda 18:00

Idézzük fel a hazai alapszakasz mérkőzés utolsó pillanatait:

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DKKA (@davidkornel_ka) által megosztott bejegyzés