Jön a Zöld csoportos döntő második felvonása

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Szombat délután Tiszaújvárosban szerepel felnőtt férfi csapatunk.

77-70-re nyertük meg a Zöld csoport döntőjének első összecsapását. A szóhasználat pedig indokolt: kemény, fizikális mérkőzést játszottunk a Phoenix-szel, igazi döntős, felfokozott hangulatban. Jobban dobtuk a kétpontosokat és a büntetőket, megnyertük a lepattanóharcot, játékosaink több VAL-t értek el és mindemellett a negyvenből harmincöt percben mi álltunk jobban. Még ha a végén ránk is ijesztett a nagyot hajrázó és küzdő Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei együttes, elmondható, hogy kontrolláltuk a találkozót és a győzelmünk teljesen megérdemelt volt.

A végeredménnyel egyébként lemásoltuk a két csapat tiszaújvárosi alapszakasz mérkőzését, és bizonyára minden játékosunk és szurkolónk boldog lenne szombaton este háromnegyed nyolc tájékán, ha megint ugyanez lenne az állás. Igaz, ugyanilyen hatást váltana ki egy egypontos siker is, hiszen ez a rájátszás, ahol nem számít a pontkülönbség, csak az, hogy a jegyzőkönyvben melyik csapatot írják a győztes sorba. Egyszerű dolgunk persze most sem lesz, és Székesfehérváron megmutatták Kocsis Zalánék a megalkuvást nem tűrő, utolsó percig harcoló karakterüket.

Szerdán megmutatta a két csapat, hogy miért került a döntőbe, hiszen nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk – mondta el a szombati felvonás előtt Dzunic Branislav. Vezetőedzőnk szerint a Phoenix kosarai mellett a mi megtorpanásunk is kellett a szorossá váló végjátékhoz. Mint mondta, továbbra is mindent ugyanúgy kell csinálni a srácoknak a pályán, mint eddig, és ezúttal is a lepattanózás és a visszarendeződés lehet a kulcs a győzelemhez.

A döntő második meccse szombat este 18 órakor kezdődik, és a házigazda Tiszaújváros a YouTube csatornáján élőben közvetíti.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Dávid Kornél KA

Tiszaújvárosi Sportcentrum, szombat 18:00

A párharc állása: 1-0 a DKKA-nak.