Fiatalok a mélyvízben – Bemutatjuk Piros csoportos férfi csapatunk játékosait II.

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Nemcsak utánpótlás csapatainkat, hanem felnőtt férfi együttesünket is erősíti Denk Norbert, Denk Marcell, Sándor Döme és Debreczeny Dávid az előttünk álló szezonban.

Nincs nagyobb öröm annál egy akadémián, ha a saját utánpótlásáról érkező játékosokat mutathatja be a felnőttek között. A DKKA sincs ezzel másképp. Örömmel mutatjuk be azt a négy derék fiatalembert, akik utánpótlásunkból indulva, a junior és az U20-as csapat mellett most a felnőttek ajtaján kopogtatnak.

Denk Norbert és Denk Marcell már tavaly is szerepet kapott a Zöld csoportban. Norbi 11, Marci 4 mérkőzésen lépett pályára a bajnokságban, és előbbi már túl is van első felnőtt kosarain. A Százhalombatta ellen 14 pontig jutott az alapszakasz fehérvári mérkőzésén. A kiscsatár Norbira elsősorban az U20-as és a felnőtt, a hátvéd Marci jó játékára a junior csapatban is számítunk.

„Ez lesz a harmadik évem a felnőttekkel készülve, így nem ismeretlen a légkör. Ebben az idényben megpróbálok nagyobb szerepet vállalni a meccseken, és azon leszek, hogy megháláljam a lehetőséget” – mondta Norbi.

„A második évemet kezdem a felnőtteknél. Próbálok minél több lehetőséget kiharcolni és élni vele. Külön örülök, hogy egy osztállyal feljebb tehetem mindezt” – nyilatkozta Marci.

Szintén felnőtt csapatunk tagja lesz a 2007-es születésű Sándor Döme. A hátvéd tavaly kéztörése ellenére is fontos tagja volt fiú junior csapatunknak, és rengeteget fejlődött év közben – ennek is köszönhető, hogy most a felnőtt keretben is számítunk rá. Döme is tagja lesz a junior és az U20-as keretnek. Elmondása szerint célja, hogy minél többet fejlődjön és tanulhasson az idősebb játékosoktól.

Debreczeny Dávid tavaly még a kadetteknél brillírozott. 31 mérkőzésen dupla-duplás átlaggal (16,9 pont, 12,7 lepattanó) hívta fel magára a figyelmet. Persze, tehetsége eddig is ismert volt edzőink előtt, így most junior korú játékosként az U20-as és a felnőtt csapatban is szerepelhet a kiscsatár.

Mint mondta: „Hatalmas lehetőség számomra ilyen fiatalon a felnőttek közé kerülni, hiszen a tapasztaltabb játékostársak nagyon sokat tehetnek hozzá a fejlődésemhez. Mindent meg fogok tenni azért, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak”.