férfi NBI/B

Salgótarjánban folytatjuk a bajnoki szereplést

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Péntek délután lép pályára férfi Piros csoportos csapatunk a nógrádi vármegyeszékhelyen.

Egy forduló szünet után folytatódik a bajnokság számunkra a Piros csoportban. A Cegléd visszalépésével járó szünnapon hamar túlestünk, és mivel hazai meccs esett ki a naptárból, így most lényegében egy hónapig nem látható Székesfehérváron a DKKA férfi csapata – ehhez most már csak egy hetet kell kibírni. Arra jó volt a meccsmentes időszak, hogy kemény edzéseket vezényeljen szakmai stábunk, illetve a Jászberényben megsérült Simon Beni is visszakapcsolódhatott a munkába a héten.

Pénteki ellenfelünk, a Salgótarjáni KSE masszív Piros csoportos együttes. Az első két fordulót ugyan elveszítette a DEAC és a BKG ellen, de a múlt héten megtört a rossz sorozata, és idegenben ütötte ki a Jászberényt. A 84-55-ös sikerből 22 ponttal vette ki a részét az eddig Pécsett, a Rátgéber Akadémián pattogtató Kazy Balázs, aki csaknem ennyi pontot átlagolva az első három játéknap után csapata legjobb dobója. Mellette Kalassai Martin és az amerikai Antrell Charlton szerzett még tíz pont körül.

Akár előny is lehet, hogy a Salgótarján játékban van és nem pihent a múlt hétvégén – hívta fel a figyelmet honlapunknak Vladimir Krstić vezetőedzőnk. Mint mondta, kemény mérkőzés lesz, hiszen veszélyes csapat az ellenfelünk egy jó amerikai légióssal, de kielemeztük az erősségeit és a gyengeségeit, és mint mindig, a soron következő meccsen is nyerni szeretnénk.

A péntek esti mérkőzést a Salgótarjáni KSE élőben közvetíti a YouTube csatornáján, így a nagy távolság ellenére senkinek sem kell lemaradni az összecsapásról.

Salgótarjáni KSE – Dávid Kornél KA

Salgótarján, Városi Sportcsarnok, péntek 17:00

A felnőtt mérkőzés után az U21-es csapatok is meccselnek egymással. A salgótarjáni együttes, a Beszterce KK eddig két mérkőzést játszott: egyetlen ponttal megverte a BKG-t, majd kikapott Jászberényben. Kodak Gergő vezetőedző elmondta: ezúttal is az U19-es B-csapatra épül majd a keret, amely kedden kifejezetten jó mérkőzést játszott az Oroszlánnyal a junior regionális bajnokságban. „Ott kell folytatnunk, ahol abbahagytuk a figyelem és az elszántság terén. Támadásban kellene leginkább előrelépni, hogy magabiztosabb, agresszívebb legyen a társaság” – fogalmazott az U21-esek edzője, Kodak Gergő.

Beszterce KK U21 – Dávid Kornél KA U21

Salgótarján, Városi Sportcsarnok, péntek 19:15