A fejlődés tetten érhető

Négy napon át zajlott a Szent István Kupa a Vodafone Spoertcsarnokban, a 8. helyen a Fenerbahce végzett, a 7. pozícióban a Dávid Kornél Akadémia, az 5. helyért vívott derbit pedig a Cibona nyerte a Bayern ellen. A bronzcsatán a magyar válogatott felülmúlta a Partizan Beogradot, a döntőben pedig a Real Madrid a Stellazzurra Romát. Az allstar-csapatban a válogatott egyik erőssége, Somogyi Ádám, a római Paul Eboua, klubtársa, Melvin Pantzar, a belgrádi Bogdan Rutesic és a madridi Andrijs Miska kapott helyet. A legjobb edző a válogatott szakvezetője, Váradi Attila lett, a legjobb fehérvári játékos Heinrich Zsombor, korosztályos nemzeti csapatunk legértékesebbje pedig Dancsecs András. A pénteki zsákolóversenyen Paul Eboua mutatta be a leglátványosabb elemeket, a torna legkiemelkedőbb produkciójával pedig a madridiak kongói kosarasa, Heritier Ngalamulume jelentkezett, ő lett az MVP. 

A DKKA ezúttal egy győzelmet és három vereséget számlált, jól tartotta magát a végül elbukott találkozókon is. Egy esztendeje a Bayern például egyoldalú találkozón, 110-26-ra verte az akadémistákat, akik ezúttal kiélezett meccset vívtak a bajorokkal, akik csak az utolsó percekben tudtak meglépni.

– Olyan csapatokkal találkoztunk, amelyek erősebbek, gyorsabb, agresszívabb kosárlabdát játszanak. Lépésről lépésre haladunk, elégedett voltam a fiúk teljesítményével, az utolsó meccs ráadásul győzelmet hozott, a török élcsapatot sikerült legyőtznünk. A Stellazzurra Romától 78-69-re kaptunk ki, a Partizantól 82-59-re, a Bayerntől 74-46-ra, végül legyőztük a Fenert, 71-61-re. Jól helytálltunk, a mezőnyembereink megtették a magukét, sajnos nincs igazi centerünk, ezért mindig vészmegoldásokat alkalmazunk. Minden meccsen húsz lepattanóval szedtünk kevesebbet az ellenfeleknél, tehát két méteres belső ember nagyon hiányzik. Amint rendelkezünk ilyennel, lényegesen hatékonyabb lesz a támadójátékunk. Ezzel együtt is jól látható a fejlődés, a döntős rómaiakkal nagy csatát vívtunk, a Partizan és a Bayern is csak az utolsó percekben lépett el tőlünk. Hasznos volt a torna, európai élklubok, erős együttese ellen mérhettük le, hol is tartunk valójában. Egy éve nagyon fiatal volt a csapatunk, a srácok most már „beleöregedtek” ebbe a korosztályba – közölte Peresztegi Nagy Ákos, csapatunk edzője, aki az U16-os válogatott másodedzője is, tehát volt a feladata bőven a hétvégi erőpróbán.

A rendezvény fő szervezője, Molnár Tamás elmondta, a honi szövetség, a város vezetése és az Alba Regia SC ismét nagy segítséget nyújtott a szervezésben. Már aláírták a szerződést az MKOSZ-szel a jövő évi kupára, amelyen a Real, a Bayern, a Cibona, Partizan, valamint a DKKA és az U16-os válogatott biztosan pályára lép. Továbbá már tárgyalnak kínai és amerikai együttesekkel is, tehát a színvonalra garantálhatóan nem lesz panasz egy esztendő múlva sem. 

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!