A finálé legértékesebbje

Az U18-as csapatunk remek teljesítménnyel nyerte a bajnoki aranyérmet Nyíregyházán. A csoportküzdelmeket gond nélkül abszolválták fiataljaink, az elődöntőben már jóval nehezebb dolgunk volt, a tavalyi aranyérmes nyírségi házigazdákat 64-61-re sikerült legyűrniük, a fináléban pedig a Debrecent fektették két vállra, 72-70-es eredménnyel.

Az Alba Fehérvár 16 esztendős kosárlabdázója, a bedobó Lukács Norbert az öt találkozó közül négyen extra teljesítményt nyújtott, a torna legértékesebb játékosa lett, valamint bekerült az all star team-be.

– Kiváló alapszakasz után nehézkesen indult a középszakasz, de a végére kiegyenesedtünk, kimondottan jól játszottunk. Ezek után komoly reményekkel vártam a nyolcas döntőt a társakkal, nyerni akartunk, ami sikerült is. A szezon során voltak nehézségeink – hosszabb sérülések, betegségek -, amelyek nehezítették a dolgunkat, de a fináléra szerencsére majdnem mindenki egészséges lett. Nem mindenki, akadtak sérültjeink a nyolcas döntőt megelőzően is. A társaimhoz hasonlóan, optimistán, kimondottan jó formában vártam a nyíregyházi mérkőzéseket. Úgy érzem, az egész tornán jól ment a játék, nem hullámzott a teljesítményem. A legjobb meccsem a Nyíregyháza elleni elődöntő volt. Azon az összecsapáson nagy visszavágási vágy dolgozott bennünk, ugyanis két éve ellenük estünk ki az elődöntőben. Az aranyérem mellett természetesen nagyon örültem, hogy én lettem a legértékesebb játékos, azaz az MVP, valamint bekerültem a legjobb ötösbe is. Persze, nem csak nekem ment jól a játék, több társam is remek teljesítményt nyújtott, mindenki hozzátett a sikerhez. Kiváló közösséget alkotunk. Ez első aranyérmet 2011-ben szereztem az U11-es korosztályban, egy évvel később sem találtunk legyőzőre, veretlenül lettünk bajnokok. Tavaly is diadalmaskodtunk, a kadett korosztályban. Az utóbbi évekre tehát nem lehet panaszom, ez volt a negyedik bajnoki aranyérmem.

Lukács Norbert nyolcévesen kezdett kosárlabdázni. Édesapja a Videotonban futballozott, kapusként az NB I-es együttes kispadjáig vitte, nem mutatkozott be a legmagasabb osztályban. Fia viszi tovább a családban a sportos hagyományokat.

– Eleinte egyszerre űztem a kosárlabdát és a labdarúgást, aztán előbbi mellett döntöttem, jobban megérintett, valamint úgy ítéltem meg, itt sikeresebb lehetek. A döntésemet nem bántam meg, remekül érzem magam a palánk alatt. Azért dolgozom, hogy napról napra fejlődjek, jobb játékossá váljak. A hosszú távú célom az, hogy pár év múlva bemutatkozzak Alba Fehérvár felnőtt együttesében. A rövid távú pedig az, hogy a nyáron bekerüljek az U18-as Eb-re készülő válogatott keretébe.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!