A Gepárdok magukra találtak: két szép győzelem és feljutás

Korosztály:

Kenguru (U11)

Csoport:

Alapszakasz

Forduló:

7. forduló

Helyszín:

Székesfehérvár

Terem:

Bory Jenő Általános Iskola

Dátum:

2017-04-02

Csapatok:

DKKA Gepárdok – DKKA Párducok

Eredmény:

41 : 26

Negyedek:

7 : 7, 11 : 2, Büntetők: 7 : 3, 6 : 6, 10 : 8

Edzői értékelés:

Deme Dóra (Gepárdok):

A Párducok csapatával még nem találkoztunk a bajnokságban. Tele pörgős fiúkkal, izgalmas első negyed volt, ami egállal zárult. Zéti bátran tört be, amiből rendre helyzet lett, avagy fault esetén dobhatta a büntetőket. Bálint ügyesen hozta fel a labdát, magabiztosan, amiből jó passzokat adott, Attival jól megtalálták egymást. A védekezésünk itt még langyos volt, nem kerültünk szembe, csupán oldalt, így kaphattunk kosarakat. A második sor aztán megértette, mit szeretnék látni. Az egy kapott kosár önmagáért beszél, türelmesen, kitartóan lábmunkáztatok, szemben a támadóval, amivel megnehezítettük az ellenfél játékosainak dolgát, mind a labdafelhozatalban, mind pedig a kosárszerzésben, tisztán, feltett kezekkel, szorosan védekeztünk, gyönyörű volt. Támadásban Döme és Andris vezette a csapatot, őket K. Marci segítette, valamint Laci. A büntetőkből 7-et sikerült bedobni, ami jó arány.

A fordulás után ismét egy egálos negyed született, de itt már okosabbak voltunk, a lepattanók megszerzése után nem erőlködtünk a kupacban, hanem kihpztuk, abból be tudtunk törni avagy passzolni. Bálint és Atti pontjai sokat számítottak, Zéti, Dani és J. Marci védekezése, Csongi küzdése segített tartani az eredményt. Az utolsó játékrészben már nem volt kérdéses a győzelem, azonban sok ziccer maradt ki. Döme ontotta a kosrakat, amelyeknek egy része Andris szép passzaiból született, nagyon szépen össze tudtatok játszani. K. Marci is bátran tört be, Zsombi és Laci szépen védekeztek és mentek a lepattanóért, B. Bence hasznosan játszott.

Összességében jó mérkőzést láthattunk, végre visszaláttam az edzésen tanultakat, szép befutások is voltak alapvonali bedobásból és az ötszög-felállás is halványan ugyan, de látszódott. Külön dicséret a csapatnak a kevés faultért, hiszen nagyon fegyelmezetten védekeztetek.

Gratulálok fiúk! Ellenfelünknek köszönjük a játékot.

Sándorfi Gergely (Párducok):

Csak az a második negyed, az lett volna jobb…

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Sándor Döme

14

Kinorányi Bálint

7

Király Attila

6

Kiss Marcell

6

Szabó Zétény

2

Hézl László

2

Pásti András

2

Zsilovics Zsombor

1

Biczó Bence

1

Varga Csongor

 

Jákli Marcell

 

Bencsik Dániel

 
   

Csapatok:

DKKA Párducok – DKKA Villámok

Eredmény:

33 : 23

Negyedek:

12 : 5, 6 : 4, Büntetők: 2 : 6, 5 : 3, 13 : 8

Edzői értékelés:

Sándorfi Gergely (Párducok):

Egy vesztes mérkőzés után mindig nehezebb. Most egy kicsit küzdelmesen, de sikerült hozni a győzelmet a második meccsen.

Sebestyén-Ádám Csilla, Pap Regina (Villámok):

Kissé bátortalanul játszottunk a Párducok ellen, nem küzdöttünk a pályán, a lepattanó labdák is rendre a fiúk kezében landoltak. Sajnos sok eladott labdánk volt, ha ezekre jobban odafigyelünk, -mint tettük ezt a második félidőben-, és ha végig úgy játszunk, ahogy igazából tudunk, bátran, harciasan, pontos passzokkal, akkor szorosabb eredményt is elérhettünk volna.

Gratulálunk a Párducoknak!

A Villámok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Béres Zsófia

8

Ribi Laura

6

Budai Nóra Johanna

2

Kurai Mercédesz

2

Diczkó Gizella

1

Biczó Panna

1

Prajda Lilla

1

Huzina Panna Zoé

1

Mátyás Villő

1

Niederleitner Szófia

0

Fister Anasztázia Fanni

0

Magda Zsófia Panna

0

   

Csapatok:

DKKA Villámok – DKKA Gepárdok

Eredmény:

19 : 46

Negyedek:

4 : 2, 2 : 12, Büntetők: 8 : 7, 0 : 7, 5 : 18

Edzői értékelés:

Sebestyén-Ádám Csilla, Pap Regina (Villámok):

Egy félidőn keresztül tudtuk tartani a nálunk erősebb ellenfelet, a második félidőre minden szempontból fölénk kerekedtek a fiúk.
Dicséretes a bedobott büntetőink száma, ehhez gratulálunk a lányoknak, a többi technikai dolgokat edzéseken javítjuk!

Köszönjük a játékot, és gratulálunk a Gepárdoknak!

Köszönjük a sportszerű szurkolást a szülőknek!

Deme Dóra (Gepárdok):

Egy már-már megszokott edzőmérkőzés-partnerünkkel találkoztunk a nap második meccsén. Tudtuk, hogy a lányok harciasak, küzdenek, ami meg is látszódott a mérkőzésen. Az első negyedben voltak gondjaink a szemben védekezéssel, oldalról akartunk csodát tenni, amit a magasabb kislány remekül kihasznált és betalált. A pontszerzéssel is akadtak gondok, el sem indultunk a gyűrű felé, kivéve Danit, illetve Zétit egy alkalommal, amiből dobhatott is büntetőt. Ezt kellett volna a 10 percben végig csinálni. Pontszegény 4-2-vel indult a meccs.

A második sor lényegesen jobban teljesített most, gyönyörű védekezéssel, okos, türelmes támadással 2-12 ide, Döme, Andris és K. Marci pontjaival, de Cs. Bence szerzett labdáját is meg kell említeni, ami egy kicsit nagyobb lendülettel sikeres kíséret lehetett volna! Bátorság… Szintén 7 büntetőt értékesítettünk, 14-21-ről fordultunk.
A második félidőben nagyon lefogtuk a lányokat, dicséret az első ötösnek/hatosnak, nulla kapott pont, ami nagy százalékban dani érdeme, hiszen a 4-es kislányt a magasság különbség ellenére hihetetlenül szépen levédted, szemben, lábmunkával, úgy, hogy helyzet közelébe sem került Bravó Dani!!! Emellett pontot is sikerült szerezned, remélem, rákaptál az ilyesfajta játék ízére 🙂 Roli is a helyes védekezésből szerzett labdát, amit aztán kosárral fejezett be. Zéti és Bálint továbbra is hasznosan, megfontoltan játszott, jókor törtek be. Csonginak most nem sikerültek a dolgok, előfordulhat ilyen, majd legközelebb. Az utolsó játékrészben szemet gyönyörködtető játékot láttunk, Andris és Döme megtalálták egymást, passz-befutás-visszapassz után kosár: köszönöm fiúk ezt a szép játékot, remélem, Ti is élveztétek. Cs. Bence is részt tudott venni az add-fuss játékban, ami nagy öröm volt számomra. Gergő kicsit hamar beütötte faultjait, de ami mindenképp pozitívum, hogy mind a támadási irány, mind az embered végig követni tudtad, felvetted a meccs ritmusát, sajnos kicsit többet védekeztél karral mint lábbal, de ez majd javulni fog.

Gratulálok az egész napos teljesítményeteknek, a csapat minden tagjának! Végre önmagatok voltatok! Sajnálom, hogy Levi betegség miatt nem tudott részt venni a fordulón.

Ellenfelünknek köszönjük a tiszta és korrekt mérkőzést, szülőknek a szurkolást!
Remélhetőleg hasonló teljesítménnyel vághatunk neki az utolsó idei fordulónak.

HAJRÁ GEPÁRDOK!!!

A Villámok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Ribi Laura

7

Béres Zsófia

3

Kurai Mercédesz

3

Diczkó Gizella

2

Biczó Panna

1

Niederleitner Szófia

1

Prajda Lilla

1

Hajnics Eszter

1

Mátyás Villő

0

Keller Dóra

0

Budai Nóra Johanna

0

Fister Anasztázia Fanni

0

   

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Sándor Döme

21

Pásti András

7

Bencsik Dániel

5

Király Attila

3

Kinorányi Bálint

3

Kiss Marcell

3

Repka Roland

2

Szabó Zétény

2

Hajnics Gergely

 

Csikós Bence

 

Biczó Bence

 

Varga Csongor

 
   
DKKA Sportmajális 2024
Nevezési lap ide kattintva érhető el!
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS