A Gézengúzok egy osztállyal feljebb léptek

A gyermek bajnokságban januárban elindított Gézengúzok a harmadik tornáig játszottak a bajnokság D csoportjában. Ekkor két meggyőző győzelemmel kivívták a C csoportba kerülést.

Dunaújvárosi Vadkutyák – Gézengúzok 32:48 (6:11, 3:10, büntetők 1:3, 4:12, 8:12)

Borbély Anna 3, Házi Nándor 6, Jó Rebeka 7, Kárpáti Vince 2, Koszti Olivér 12, Lakatos Levente 5, Popelka Péter 2, Wágner Botond 4, Gyimesi Patrik 4, Erdélyi Sára -, Molnár Nikolett 2, Zacskó Bence 1

A meglehetősen erős dunaújvárosi lányok, már két alkalommal is legyőztek minket. Nagy becsvággyal készültünk a visszavágásra. Tudtuk, hogy ha a jól ziccerező játékosaikat időben megállítjuk, akkor van lehetőség labdát szerezni és lerohanni őket.

Az elején egy kissé döcögött a játék (talán mert első ízben utaztunk idegenbe mérkőzésre), a csapat fejben a buszban maradt. Időkérés után mindenki összeszedte magát és az ellenfélnek 6 percig szinte egyetlen alkalommal sem sikerült a kosarunkig eljutni. A második negyedben pályára lépők, már ezen fellelkesülve, szinte alig hibáztak a védekezésben. A második félidőben pedig minden sínre került.

Okos fegyelmezett csapatmunka, önfeláldozó védekezés egyértelmű szép győzelmet eredményezett.

Gézengúzok – Fűzfői AK 49:30 (8:7, 18:5, büntetők 5:2, 6:10, 12:6)

Borbély Anna 3, Házi Nándor 16, Joó Rebeka 8, Kárpáti Vince 3, Koszti Olivér 9, Lakatos Levente 2, Popelka Péter -, Wágner Botond 5, Gyimesi Patrik -, Erdélyi Sára 1, Molnár Nikolett 1, Zacskó Bence 1

Bár a fűzfői csapat ellen eddig mindig sikerült nyerni, most egy értékes győzelemmel a C csoportot is megjárt dunaújvárosi fiúk legyőzésével és néhány (korábban beteg) ezért eddig számunkra ismeretlen, játékossal érkeztek. Nehezen indult ez a mérkőzés is, de a második negyedtől átvettük az irányítást és a végén magabiztosan 19 ponttal nyertünk.

A C csoportba feljutás szép eredmény, megérdemelt jó játékkal értük el, de a bent maradni nem lesz könnyű, igaz nem is megoldhatatlan feladat.