A kitűzött célt elértük

A tíz csapat részvételével rendezett rigai szuperdöntőben a 8. helyen zárt az Alba Fehérvár-DKKA U16-os fiú együttese. Fiataljaink korábban nem verekedték be magukat a fináléba, ezúttal sikerült. Érdekes módon, mindhárom meccsüket a Baltikum képviselői ellen vívták, egy győzelemmel és két vereséggel zárták az erőpróbát.

– Az év elején kitűzött célt elértük a szuperdöntővel, komoly bravúrt hajtottunk végre azzal, hogy eljutottunk Lettországba. Rigában színes mezőny gyűlt össze, ezért is volt meglepő, hogy csak balti együttessel találkoztunk. Úgy gondolom, játékosaink mindegyik összecsapásból tudtak tanulni, egyénileg és csapatszinten is előreléptünk a torna összecsapásai során. A szuperdöntő egyértelműen megmutatta, merre halad a nemzetközi kosárlabda. Magyar szinten kimondottan keményen, nemzetközi összehasonlításban pedig kellő agresszivitással játszottunk. Az első meccs egyenlő erők küzdelmét hozta, az észt TTU a végjátékban kerekedett felül. A második csoportmérkőzésen 80-78-ra vertük a lett Ridzene együttesét, a hazaiak két, klasszisával nehezen bírtunk, de megoldottuk a feladatot.  A győzelmet Awogbemi Sodiq és Kovács Ákos pontos összjátéka hozta meg a lefújás előtti pillanatokban. Aznap ez volt a második találkozónk, amelyen már érezni lehetetett a fáradtság jeleit. A harmadik, záró összecsapáson az első negyedben nagy előnyt adtunk a VEF Riga gárdájának, akik a későbbiekben arra törekedtek, hogy megőrizzék a különbséget, ami sikerült is nekik – mondta Pethő Ákos, csapatunk másodedzője.

A csapatkapitány, Csaba Péter a 7. helyért vívott találkozón játszott a legjobban, Takács Erikhez hasonlóan 10 pontot szerzett. Ezzel együttesünk legeredményesebbje volt.

– Nehéz és hosszadalmas küzdelem árán jutottunk el Rigáig. Sok meccset tudtunk magunk mögött, kemény, izgalmas összecsapásokat vívtunk. Mindegyik találkozóján a legjobbat igyekeztünk nyújtani a magyar és a külföldi csapatok ellen. A Rigába vezető út, hosszadalmas és fárasztó volt. A fináléban három mérkőzésből egyet sikerült megnyernünk, minden tőlünk telhetőt megtettünk, küzdöttünk, harcoltunk a csapatért és egymásért. Köszönjük a támogatást a családjainknak, az egyesületnek, mindenkinek, aki velünk volt lélekben.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!