A kontinensviadalra készül

Tavaly nyáron Zalaegerszegről került Fehérvárra a bajnoki címet szerző, U18-as csapatunk erőssége, Polster Attila. A rendkívül tehetséges kosaras a bajnoki szezon után sem pihen, klubtársa, Takács Milán társaságában a Vidámparki-tónál található sportcsarnokban készül a korosztályos válogatottal a macedón fővárosban megrendezésre kerülő Divízió B-s Európa-bajnokságra.

– Milyen a hangulat válogatottban?

– Másfél hete gyakorolunk Fehérváron, nagyon jó a hangulat, együtt van a csapat, örülök, hogy a keret tagja lehetek – mondja Polster Attila.

– Korábban szerepeltél kontinensviadalon?

– Igen, egyszer öltöttem magamra a címeres mezt, két évvel ezelőtt, a 2016-os, szintén Divízió B-s Európa-bajnokságon, Szófiában. Nagyon remélem, hogy Skopjében is ott lehetek a parketten. Az első keretszűkítésnél nem említették a nevem, bízom abban, hogy később sem, az utazó keret tagja leszek.

– Mikor repül az együttes a Balkánra?

– Július 28-án. Szeretnék ott lenni a küldöttségben, minden megteszek, hogy pályára lépjek a bolgár fővárosban. Azért dolgozom minden edzésen, hogy jobb játékos legyek.

– A csapat mire lehet képes az erőpróbán?

– Szerintem az idei csapatunk nagyon erős, megpróbálunk feljutni a Divízió A-ba, tehát a legjobbak közé. Úgy gondolom, erre van is esélyünk. Ennek szellemében készülünk.