A kosárpalánta program folytatása

Két évvel ezelőtt indult útjára a Kosárpalánta, amelynek első állomását a koronázó város jelentette, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia volt a mintaprogram lebonyolítója. Az első, tíz hónapon át tartó szezon 2013 szeptemberében indult és 2014 júniusában zárult. Tavaly szeptemberben kezdődött a második évad, immár nyolc városban, közel 500 gyerekkel, gyakorlatilag országos lefedettséggel.

– A terveknek megfelelően, az első félévet követő továbbképzések zajlottak az elmúlt napokban, a dunántúliak részére Székesfehérváron, az ország másik szegletében élő számára pedig Kiskunfélegyházán. Mészáros Áron szakmai vezető felkérése alapján a megjelent edzők, pedagógusok bemutató edzéseken fejleszthették tovább tudásukat. Ezen tréningeken elsősorban a képességfejlesztő gyakorlatok voltak túlsúlyban, ezek játékos elsajátítását gyakoroltatták a felkért szakemberek. A pedagógusok és az edzők véleménye, javaslatai, ötletei alapján a szakmai anyag folyamatosan frissül, az edzések tematikájába mindig kerülnek új, megszívlelendő elemek, amelyek az előrelépést biztosítják. Már az induláskor célunk volt, hogy a tananyag mindig aktualizálásra kerüljön. Egyes szakmai anyagok, videók a kosarpalanta.hu oldalon is megtekinthetőek.

Debrődy István, a program megálmodója és koordinátora elmondta, a honi szövetséggel, TAO-s finanszírozással zajló együttműködésnek köszönhetően a program egyre szélesebb bázison nyugszik.

– Az olimpiai bajnokok, például a tornász Magyar Zoltán és a cselgáncsozó, Kovács Antal szakmai támogatásának is köszönhetően egy komoly, minden részletre kiterjedő anyag jön létre, olyan sportolókat nevelünk, akik reményeink szerint kevésbé lesznek sérülékenyek, mint azok, akik előzőleg nem kaptak ilyen sokoldalú képzést, felkészítést.

DKKA Sportmajális 2024
Nevezési lap ide kattintva érhető el!
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS