A legjobb csapatok vetélkedése

Péntektől vasárnapig a Gáz utcai sportcsarnok a házigazdája a férfi kosarasok U20-as, bajnoki döntőjének. Az erőpróbát közösen rendezi a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és az Alba Regia Sportclub. A torna mindhárom napján a belépés ingyenes.

 

A DKKA és az Alba Regia SC az utóbbi években már többször bizonyította rátermettségét a felnőtt és korosztályos hazai és nemzetközi események lebonyolítása kapcsán. A hétvégén itt az újabb feladat, a honi szövetség vezérkara a mi pályázatunkra mondott igent, így az Alba Regia Sportcentrumban rendezik az élvonalbeli, felnőtt együttesek közvetlen utánpótlását jelentő korosztály, legjobb nyolc csapatának vetélkedését. A Góbi Henrik által irányított Alba Fehérvár-DKKA a 4. helyen került a döntőbe, a szakvezetés a játékosokkal egyetemben, érmes helyezésben reménykedik.

A hétvégi esemény sajtótájékoztatóján a város alpolgármestere, Mészáros Attila elmondta, komoly esemény következik a fehérvári kosárlabda életében. „Az elmúlt években megszokhattuk a nívós, korosztályos, kosaras erőpróbákat a településünkön. Nagy öröm, hogy ezúttal az U20-as bajnoki döntőre itt kerül sor. Szívből remélem, hogy a csapat kiválóan szerepel majd és sokan kilátogatnak a rendezvényre.”

A klub elnöke, Balássi Imre közölte, a rendezvény kiemelt jelentőségű a TLI-Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia életében is, ugyanis ez a csapat jelenti a felnőtt együttes közvetlen hátországát. A bajnoki döntő bármely korosztályban komoly jelentőséggel bír. „Megtisztelő, hogy a szövetség vezérkara a mi pályázatunkra mondott igent. Bízom a sikeres rendezésben és csapatunk ugyanilyen szereplésében. A felnőtt együttesünk a hétvégén nem lép pályára, ezért arra bíztatok minden kosárlabdabarátot, hogy jöjjön el a csarnokunkba és szurkoljon az utánpótlásunknak. Elkel majd a segítség a parketten küzdőknek.”

Matus Gábor, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ügyvezetője, egyben a rendezvény versenyigazgatója megjegyezte, az utóbbi években sokszor bizonyították, sikerrel oldják meg a hasonló, nagyszabású események lebonyolítását. 

– Az Alba Regia SC és a DKKA közösen rendezi az erőpróbát, bízom abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, zökkenőmentesen. A legjobb nyolc csapat találkozik, a magas színvonal tehát garantált.

A székesfehérvári utánpótlás szakmai igazgatója, Farkas Sándor elmondta: bízik abban, hogy a házigazdák a legerősebb csapattal tudnak kiállni, minden hadra fogható kosaras Góbi Henrik rendelkezésére áll majd. Farkas szerint a mezőnyt hasonló képességű gárdák alkotják, talán a Falco kicsit kiemelkedik, a Szombathely a többiek előtt jár. Ami persze nem jelenti, hogy a vasiak verhetetlenek. Jó játékkal az összes rivális verhető.

Az AF-DKKA korosztályos U20-as együttesének mestere, Góbi Henrik optimista a hétvégét illetően.

– Fontos, hogy hazai pályán vívhatjuk a döntőt, ez feltétlenül előnyt jelent a riválisokkal szemben. Az alapszakaszban szerepelhettünk volna kicsivel jobban, kicsit hullámzott a teljesítményünk. Remélem, a döntőben minden jól alakul a számunkra.

A hazaiak az első meccsüket pénteken, 12 órakor vívják a Budapesti Honvéddal. Az ünnepélyes megnyitóra pénteken, 13.40-kor, csapatunk mérkőzése után közvetlenül kerül sor.

 

A hétvégi torna műsora:

2016 április 29. péntek

10:00 Falco KC Szombathely – Vásárhelyi Kosársuli (I.)
12:00 AF-DKKA-Balogh 2000 – Budapesti Honvéd SE (II.)
13:40 Ünnepélyes Megnyitó
14:00 PVSK Pannonpower – Vasas Akadémia (III.)
16:00 Szolnoki Olaj KK – MTK Törökbálint (IV.)

2016.április 30. szombat

10:00 I. vesztese – II. vesztese (V.)
12:00 III. vesztese – IV. vesztese (VI.)
14:00 I. győztese – II. győztese (VII.)
16:00 III. győztese – IV. győztese (VIII.)

2016.május 1. vasárnap

09:00 V. vesztese – VI. vesztese (7. helyért)
11:00 V. győztese – VI. győztese (5. helyért)
13:00 VII. vesztese – VIII. vesztese (3. helyért)
15:00 VII. győztese – VIII. győztese (1. helyért)