A torna rámutatott a hibákra

Ahogy a korábbi esztendők során, akadémiánk az idei esztendőben is rendezője az EYBL, azaz a European Youth Basketball League egy-egy állomásának, bonyolítottunk már seregszemléket több korosztályban, fiúknak és lányoknak egyaránt. Legutóbb a 20 év alatti fiúk bizonyíthattak az MKOSZ-teremben, együttesünk 1 győzelmet 3 vereséget számlált a rendkívül erős mezőnyben, a regionális B-csoportban. A korosztályos gárda edzője, Peresztegi Nagy Ákos szerint a rendezvény rámutatott a hibákra, miben kell leginkább fejlődnünk a következő fordulóig, amit a jövő év elején, a szlovákiai Léván rendeznek.

Az Alba Fehérvár U20-as gárdája az első meccsen 79-70-re verte a Povázska Bystricát, aztán 75-62-re kikaptunk a szlovén KK Grosuplje együttesétől. A zárónapon a lett TTU Basketball Academy vert bennünket 79-52-re, legvégül az SBK Junior Levicével találkoztunk és kaptunk ki öldöklő küzdelemben, hosszabbítás után, 65-63-ra.

– Ezen a seregszemlén 1998. január 1. után született fiúk szerepelhetnek, csapatunkat döntően 2000-ben és 2001-ben született kosarasok alkotják. Ebből következően fizikumban, testtömegben komoly különbség mutatkozott az ellenfelek javára, a mérkőzéseken jól érzékelhető volt, hogy agresszív, szoros védekezéssel szemben akadozott a gépezetünk támadásban, nehezen tudtunk helyzeteket kialakítani. Ha ziccerbe is kerültünk, sokat hibáztunk, a dobószázalékunk nem volt megfelelő, a kétpontosokat 41 százalékkal dobtuk, a büntetőket 52-vel, 107 kísérletből mindössze 56 volt sikeres, ez sem jó mutató. A védekezésben az egy-egy elleni akcióknál nem voltunk elég hatékonyak, az ellenfelek gyakran szereztek könnyű kosarakat. A torna nagyon hasznos volt, rámutatott azokra a hibákra, amiket a következő, lévai fordulóig ki kell javítanunk  – mondta Peresztegi Nagy Ákos.

A téli, szlovákiai esemény után, a tavasszal mi rendezzük a középdöntőt, majd az utóbbi évekhez hasonlóan, ismét Rigában kerül megrendezésre a finálé. A legjobb csapatok részvételével.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!