DKKA logo

ALAPÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ A DKKA HELYZETÉRŐL

Tisztelt Szülők, Sportolók és Edző kollégák!

 

Az elmúlt napokban /hetekben sokfajta hír kelt szárnyra a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Alapítvány állítólagosan bizonytalan helyzetről. Ezúton szeretnénk tisztázni az esetleges félreértéseket, homályos utalásokat, rosszhír-keltést és minden olyan „hírt” ami ilyen-olyan forrásokból eljutott Önökhöz, hozzátok.

 

Minden félreértést szeretnénk eloszlatni a következőkkel:

 

  1. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Alapítvány a határidőket szemmel tartva, a 2018-19-es szezonban készen áll férfi és női vonalon az Akadémia státusz tovább folytatására és minden utánpótlás korosztályban a szabályrendszernek megfelelően, a legmagasabb országos bajnoki osztályban való indulásra. Nincs visszaminősítés, alanyi jog és „megye 3”sem, ezek a hírek rosszindulatot ugyan nem-, de minden valóságalapot viszont nélkülöznek. A legmagasabb korosztályos versenyben való indulásra minden lehetőség adott, ami az MKOSZ utánpótlás versenykiírásából is kiderül, tehát e körben vitának és félreértésnek nincs helye.

 

  1. Matthieu Donnard (egyéni képző edző/férfi szakágvezető) és Gáll Tamás (női szakág vezető) élő szerződéssel rendelkezik, tehát a következő szezonban a szakmai – ide értve az edzői – tevékenységüket nálunk fejtik ki. Általuk a következő 3 évben a legmegfelelőbb kezekben folytatódik a férfi és női szakág vezetése, továbbra is vállalva a közel 500 sportoló színvonalas nevelését.

 

  1. Örömmel konstatáltuk, hogy az Alba Fehérvárhoz került csapataink, edzőnk Matthieu Donnard hathatós segítségével országos korosztályos bajnokságot nyertek. Ezúton is szeretnénk gratulálni mind a csapatoknak, mind pedig minden edzőnek, akik hosszabb-rövidebb ideig foglalkoztak a DKKA edzésein ezekkel a fiatal sportolókkal.

 

  1. Az Akadémia következő évi költségvetése biztosított és az edzőink a nevelőmunkára, a versenyeztetésre, az egyénekre szabott edzéstervekkel végzik munkájukat.

 

  1. Rövid és hosszú távú terveinkről folyamatosan tájékoztatást adunk a megfelelő fórumainkon. Kérjük, hogy tájékoztatatást csak a saját hivatalos csatornáinkból fogadjanak hitelesként.

 

  1. Terembeosztásunk a következő évekre biztos és stabil, a hosszú ideje tartó írásban garantált együttműködés és a felek általi kölcsönös tisztelet alapján.

 

  1. A karriertanácsadás és reális egyéni értékelés továbbra is munkánk része.

 

  1. Az elmúlt közel 20 évben, az ország egyik legmagasabb szintű akadémia képzése és legstabilabb utánpótlás bázisa voltunk, ez a jövőben sem fog megváltozni. Célunk mindkét szakágban, női és férfi vonalon is Székesfehérvár kosárlabda hírének továbbvitele mellett, az NB-1 A-csoportos csaptának játékost /játékosokat nevelni, ugyanakkor a legmagasabb szakmai munkával lehetőséget adni minden olyan sportolónak, aki a kosárlabdát választotta.

 

 

Ehhez azonban, szükség van fogadó bázisra és koncepciózus, megbízható, hiteles emberekre a játékosaink és családtagjaik körében.

 

Ehhez szeretném kérni mindazok támogatását, akik hisznek bennem és hisznek abban a munkában, amit munkatársaimmal, edzőinkkel folytatunk és folytatni fogunk Székesfehérváron!

 

Sportbaráti üdvözlettel,

 

Dávid Kornél

alapító

Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Alapítvány