„Apró lépések”

Petz Gábor

Botos Péter

Ígéretünkhöz híven, mint az eddigiekben most is honlapunkon szeretnénk tájékoztatni a Kedves Szülőket a szerdai ARSC és DKKA Munkacsoport egyeztető tárgyaláson elhangzottakról.

Az egyik legfontosabb kérdés természetesen a Város tornatermeinek használata volt. 
A DKKA 2013-16 közözött TAO- pályázat alapján nyerte el annak 7 db tornateremnek felújítását, amelyet az Önkormányzattal karöltve a kosárlabda sportra, versenyek szervezésére sikerült alkalmassá tenni.
Ezek a termek a tavalyi szezonban a következő akadémiai kihasználtsággal működtek:

-Tóvárosi Általános Iskola ( 3 pálya/ 2 óra / 5 csapat)
-Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola ( 3 óra / 2 pálya/ 4 csapat)
-Sziget utcai Általános Iskola ( 1 palya/ 3 óra / 2csapat )
-Németh László Általános Iskola ( 1 palya/ 3 csapat / 3 óra,)
-Bory Jenő Általános Iskola ( 1 pálya / 3 csapat / 3 óra )
-Hétvezér Általános Iskola ( 1 pálya / 5 csapat/ 3 óra )
-Kossuth Lajos Általános Iskola ( 1 pálya / 6 csapat / 4 óra )

A 7 terem közül a Hétvezér Általános Iskolában és a Kossuth Lajos Általános Iskolában tovább folyt a munka az idei szezontól, és az elhangzottak alapján a Bory Jenő Általános Iskola hétfőtől ismét rendelkezésre állhat.

Bízunk benne, hogy szeptember végén a fennmaradó termek közül, ahogy a megbeszélésen szóba került, újabbak kerülhetnek vissza.
2013-be az MKOSZ akkori elvárásainak megfelelően a székesfehérvári kosárlabda utánpótlás a DKKA/ARSC színeiben több mint 500 sportolót foglalkoztatott. Ebből szintén az MKOSZ szabályrendszerének és a TAO optimalizálásnak megfelelően 2016-ben és 2017-ben , 160 gyermek átigazolásra került az ARSC-hez de a szakmai háttér továbbra is közösen folytatódott. Azóta valamelyest gyarapodott a fehérvári kosárlabdázó gyerekek létszáma, de ez nem befolyásolta az eddig bevált gyakorlatot a teremelosztás tekintetében. Egészen az idei szezonkezdetig.

Nagyon örülünk annak, hogy mindkét fél „deklarálta”, kinyilatkoztatta, hogy továbbra is az Alba-Fehérvár felnőtt kosárlabda csapatának neveli a játékosokat, ennek megfelelően bízunk benne, hogy mihamarabb aláírásra kerülhet a „csúcsszervezeti” elfogadó nyilatkozat.

Végezetül az elhangzottak alapján, mindkét utánpótlás szervezetben sportoló gyermekek továbbra is térítésmentesen látogathatják a felnőtt kosárlabda csapat hazai mérkőzéseseit.

Apró lépésekkel haladva, de továbbra is bízva tekintünk az október eleji újabb egyeztetésre. Célunk nem változott, az ország legjobb szakmai hátterével rendelkező Akadémiájaként segíteni Székesfehérvár kosárlabdázni vágyó gyermekeinek sportolási lehetőségét.
Továbbra is számítva a szülők támogatására és véleményére.

Őszinte tisztelettel,

DKKA