Aranyérmesek a tizenhat éven aluli fiúk

A szezonban végig remekelt, veretlen maradt a kadett fiú együttes

Tizenhat éven aluli, fiú csapatunk olyan tettet hajtott végre, amely minden sportágban, bármely korosztályban kuriózumnak számít az élvonalban: egyszer sem kaptak ki a szezonban. Már az alapszakaszban sejteni lehetett, hogy a finálét is különösebb gond nélkül abszolválják tehetségeink, ugyanis megszorítani is alig tudták csapatunkat. Peresztegi Nagy Ákos tanítványai a döntőig vezető úton nem botlottak, akadtak ugyan szoros összecsapásaik, előfordult, hogy egyetlen ponttal nyertek az első etapban, de a bajnoki mérkőzések többségén átszaladtak ellenfeleiken.

Nem volt ez másként a nyolcas fináléban sem, az első meccsen a ZTE KK-val találkoztak sportolóink, 97-47-re (30-8, 23-13, 18-12, 26-14) győztünk, a MAFC-ot 99-56-ra (30-10, 23-16, 23-11, 23-19), a Budapesti Honvédot 115-57-re (33-21, 25-9, 30-10, 27-17) vertük, a szombati keresztjáték során, rendkívül feszült hangulatú összecsapáson – mert valódi a csata zajlott a parketten – Vasas Akadémiát 86-49-re (16-8, 28-16, 28-21, 14-4) sikerült legyűrnünk. Utóbbi sikerrel jutottunk a fináléba, ahol egyik legjobbunk, a mindig biztos kezű, nigériai Seyi Awogbemi Sodiq nélkül léptünk pályára, mivel centerünket a fővárosi piros-kékek ellen kiállították. A fináléban a MAFC várt fiataljainkra, magabiztos játékkal, 71-57-re (18-21, 17-4, 7-24, 12-25) győztek, ezzel megszereztük az áhított aranyérmet.

A szezonban Molnár Mátyás, Lukács Norbert, Magda Dávid, Balsay Ádám, Birkás András, Csaba Péter, Nógrádi-Szabó Péter, Kuttor Gergő, Bertalan Tamás, Somlai-Kiss Máté, Körmöczi Mihály, Nagy Gergő, Ág Kristóf, Áment Máté, Takács Erik, Nagy Zsombor, Seyi Awogbemi Sodiq lépett pályára U16-os együttesünkben, a brigádot Peresztegi Nagy Ákos dirigálta vezetőedzőként, a másodedzőként pedig Kálmán Tamás segítette.

A torna all star együttesébe Valerio Bodon Vincent (Budapesti Honvéd), Jenei Koppány (Vasas), Pallai Tamás (Szolnok), Kiss Balázs (MAFC) és Balsay Ádám (Alba Fehérvár) került be, a legértékesebb hazai játékos pedig Seyi Awogbemi Sodiq lett, így ő kapta a Fejér Megyei Kosárlabda Szövetség különdíját. A döntő legjobbjának korosztályos együttesünk, Somlai-Kiss Mátét választották. Az elismeréseket Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke és Mészáros Attila alpolgármester, valamint az Alba Fehérvár férfi kosarasainak csapatkapitánya, Lóránt Péter adta át a csillogó szemű sportolóknak.

–  Ahogy a csoportküzdelmek során, az elődöntőben, a Vasas ellen is remekül játszottunk, ahogy a korábbi meccseken, a negyedik meccsünkön is folyamatosan tudtuk növelni a különbséget. Aztán következett az aranycsata, ahol kulcsemberünk, Awogbemi Sodiq nélkül is sikerült megszereznünk a legfényesebb érmet, ezzel megkoronáztuk egész éves teljesítményünket. Hatalmas fegyvertény, 33 bajnoki mérkőzésből 33-at megnyertünk, ami rendkívüli teljesítmény. Nagyon örülök a bajnoki címnek, megdolgoztunk érte – mondta boldogan a csapat vezetőedzője, Peresztegi Nagy Ákos.

 A torna végeredménye: 1. Alba Fehérvár, 2. MAFC, 3. Szolnoki Sportcentrum, 4. Vasas Akadémia, 5. Budapesti Honvéd, 6. ZTE KK, 7. Szombathelyi SI KA, 8. Kosárlabda Akadémia Pécs.