Átadták az új streetballpályát

A múlt heti, ünnepélyes ceremóniára a viharos szél és az esőzés miatt nem került sor, ám hétfőn délután, az alkalomhoz illő napsütéses, remek időben hivatalosan átadták a Bregyó-közi Sportcentrumban elkészült, impozáns, szabadtéri streetballpályát. A közel húszmilliós beruházás részleteiről dr. Cser-Palkovics András polgármester és Matus Gábor, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ügyvezető igazgatója számolt be. A DKKA az önkormányzat segítéségével a Bregyó-közi Sportcentrum területén, minden igényt kielégítő kültéri, műanyag borítású kosárlabdapályát újított és szerelt fel. A közel húszmillió forintértékű beruházással tovább bővült a népszerű sportolási lehetőségek száma a sportcentrumban. A fejlesztés az MKOSZ támogatásával, TAO-pályázat keretében valósult meg, a 30%-os önrészt a fehérvári önkormányzat biztosította. Az ünnepélyes megnyitón dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, a beruházás különös jelentőségét az adja, hogy ismét egy sportcélú fejlesztésre került sor a koronázó városban.

– Székesfehérváron több olyan sportág is található, amelyek igazán közel állnak a város sportszerető közösségéhez. Természetesen a kosárlabda is ezek közé tartozik, meghatározó a városunk életében. A kosárlabdához hasonlóan komoly szerepet tölt be Fehérvár sportéletében a Bregyó-közi Sportcentrum is. Az elmúlt években olyan fejlesztések valósultak itt meg, melyeknek köszönhetően európai szintű közösségi teret hoztunk létre a sportolás céljára, baráti társaságok, a családok és az osztályok is ingyen élvezhetik a mozgás örömeit. Nem véletlen az sem, hogy a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjjal egy időpontban tartottuk a streetballpálya átadását. Ezzel is azt szerettük volna jelezni, olyan létesítményt hoztunk létre, amely számtalan sportolási lehetőséget hordoz a településen élők számára. Remélem, minél többen sportolnak a folytatásban is a rendkívül népszerű sportparkban – közölte dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Matus Gábor, akadémiánk sportigazgatója a kültéri pálya avatásán először gyerekkori élményeiről mesélt, anno gyakran kosárlabdázott a Bregyó betonos pályáján, a maihoz nem mérhető körülmények között. Aztán köszönetet mondott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéneknek, a város önkormányzatának, azon cégeknek, akik a TAO feltöltésével hozzájárultak a beruházás megvalósulásához, valamint a DKKA munkatársainak.

– Amikor gyerekként jártam itt, nagyon sok alkalommal, ugyanilyen élet volt ezen a sporttelepen, mint most. A különbség azonban jól érzékelhető: a körülmények azóta lényegesen javultak. A fehérváriak immár a kikapcsolódási és sportolási lehetőségek számos fajtája közül választhatnak. Remélem, hogy az elkövetkezendő időszakban tele lesz a pálya, nagyon sokan eljönnek ide kosárlabdázni. Úgy gondolom, a különböző sportolási lehetőségek remekül kiegészítik egymást a Bregyó-közi Sportcentrumban – mondta Matus Gábor.