Awogbemi, a kadettek centere

 

Pár nappal ezelőtt érkezett, azóta roppant szorgalmasan edz a Peresztegi Nagy Ákos dirigálta U16-os csapattal Sodiq Seyi Awogbemi, a 2003. november 16-án született, 205 centiméter magasra nőtt, nigériai kosárlabdázó. A rendkívüli magassága ellenére kifejezetten mozgékony center jól érzi magát a koronázó városban.

– Pár napja vagyok itt, mindenki kedves, segítőkész. Jó csapatba kerültem, remélem, minél előbb bemutatkozhatok új együttesemben. Bízom abban, hogy a következő bajnokin már a parketten lehetek a társakkal – mondta Awogbemi.

A bemutatkozásával kapcsolatos kérdőjel azért van, mert papírjai még nem érkeztek meg hazája szövetségétől. Tóth András, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia technikai vezetője közölte, dolgoznak az ügyön, ha minden rendben lesz, a center a következő, kadett bajnokin, szombaton, Nyíregyházán, valamint másnap, debrecenben már szóhoz juthat. 

A DKKA szakmai igazgatója, Farkas Sándor korábban elmondta, az edzők taktikai variációs lehetőségei Awogbemi érkeztével nagyban nőnek, a palánk alatt jóval hatékonyabbak lesznek azon korosztályos együtteseink, amelyekben az afrikai center szerepel.

– Pár kilogramm izmot rá kell pakolni, amúgy jó alkatú, mozgékony játékos, aki a palánk alatti játékban, a lepattanók szerzésében nagy segítségünkre lesz. Mivel saját nevelésű, magas emberrel nem rendelkezünk, nem veszi el a helyet egyetlen, hazai tehetségtől sem, sőt, nagyban segít a társak fejlődésében. Radics Balázs közreműködésével került hozzánk, hazájában a tavaly nyári, korosztályos táborban a legértékesebb játékosnak bizonyult.

Információink szerint felkeltette a Real Madrid érdeklődését is, de a spanyolok nem tudtak neki vízumot szerezni. Vele biztosan előrelépünk, hatékonyabb lesz a játékunk. Örülök, hogy itt van velünk – mondta Peresztegi Nagy Ákos, a fiú szakág vezetője, egyben az U16-os csapatunk edzője.