Az akadémia és a felnőtt együttes látogatása a kórházban

Pontosan egy esztendeje, az ünnepeket megelőzően csillogó szempárok fogadták az utánpótlás kosarasokat és vezetőiket a fehérvári kórházban. Nem volt ez másként ezúttal sem.

 

dkka_adomany_20151207_2Tavaly decemberben a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia gyűjtést szervezett, a fiú szakágat irányító Peresztegi Nagy Ákos ötlete nyomán, a klubhoz érkező ajándékokat a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályára, valamint a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz juttatták el. Az akadémisták ezúttal már a felnőtt csapat képviselőivel kiegészülve látogattak el újra a gyermekosztályra. A DDKA nevében a névadó-alapító Dávid Kornél, Matus Gábor ügyvezető, Peresztegi Nagy Ákos, a fiú szakág vezetője volt jelen, a TLI-Alba Fehérvártól pedig Tóth Péter kosárlabdázó, valamint Horváth Éva marketingvezető vitte el az összegyűjtött társasjátékokat, plüssállatokat az intézménybe. Az akadémia déligyümölccsel is kedveskedett, a felnőtt csapat pedig az összes játékos aláírásával ellátott pólót ajándékozott az osztálynak.

Dávid Kornél elmondta, örömmel álltak ismét a kezdeményezés mellé, fontos, hogy mosolyt csempésszenek azon beteg gyerekek arcára, akik az ünnepeket nem tölthetik otthon, szeretteik körében. Peresztegi Nagy Ákos hozzátette, a játékokat, plüssállatokat a DKKA korosztályos együtteseinek játékosai ajánlották fel, edzőik pedig összegyűjtötték a Gáz utcai csarnokban.

– Lényeges, hogy gyerekek ajándékoztak gyerekeknek. Korábban kedvelt, de már nem használt eszközeiktől boldogan váltak meg, hogy ezzel örömet szerezzenek másoknak.

Az Alba Regia SC klubelnöke, Balássi Imre felajánlott belépőket a péntek esti, TLI-Alba Fehérvár-Falco Szombathely rangadóra. A gyermekvédelmi központból húsz, hátrányos helyzet fiatal látogathat el a hétvégi összecsapásra. A mérkőzés szünetében az intézmény is megkapja a nekik összegyűjtött ajándékokat.