Az edző joggal elégedett

Rendkívüli bravúrt végrehajtva, bajnoki címet szerzett Debrecenben a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 14 éven aluli, fiú csapata.

Győzelmi eséllyel utaztak a fehérvári fiatalok a cívisvárosba, még úgy is, hogy az alapszakaszban mindkétszer megtréfálták őket a rendező debreceniek. Mindegyik meccs szoros volt, ám végül a keleti határszéliek győzelmét hozta, így a mieink a második helyen kerültek a nyolcas fináléba.

Szigetvári Zoltán tanítványai a Hajdúság fővárosában roppant magabiztosak voltak. Az első csoportmeccsen a Budapesti Honvédot 100-57-re, a Szombathely együttesét 80-59-re, a Vasast pedig szintén roppant magabiztosan, 99-76-ra verték. A keresztjáték során, az elődöntőben a másik kvartett második helyezettjével, a MAFC-cal találkoztak, fiataljaink 80-51-re győztek, a döntőben pedig a házigazdákat gyűrték le, tizenkét pontos különbséggel, az aranycsata során 75-63-ra. Sediq Seyi Awogbemi 16, Somlai-Kiss Máté 16, Csaba Péter 13, Ág Kristóf 12 pontot szerzett. A torna allstar csapatába a DKKA-ból a végig ponterős Somlai-Kiss Mátét és Csaba Pétert is beválasztották, a DKKA legjobbja pedig a szintén remekül játszó Ág lett.

– Nagyon örülök a sikernek. Az egész éves munkánk gyümölcse a nagyszerű győzelem. A fiúk az idényben végig remekül dolgoztak, a nigériai center, Awogbemi szezon közbeni, februári érkezésével pedig még erősebbek lettünk – mondta boldogan az edző, Szigetvári Zoltán.