DKKA FérfiNBI/B

Békéscsabán zárják a naptári évet Kuttor Gergőék

Petz Gábor

Petz Gábor

A tizedik helyezett otthonába utazik felnőtt férfi csapatunk.

Közelednek a karácsonyi ünnepek, és a naptári év, egyben az alapszakasz első körének utolsó fordulóját rendezik a hétvégén. Csapatunk szombat koraeste Békéscsabán szerepel. Bár ellenfelünk a 10. helyen áll a tabellán, könnyű meccsre biztosan nem számíthatunk. Először is, a BKK hazai pályán pozitív mérleggel teljesített eddig: 7 összecsapásából 4-et megnyert, ami intő jel. Másodsorban, ahogy az év ezen időszakában lenni szokott, kisebb-nagyobb sérülések és betegségek tizedelik a csapatot, ami nehezíti az edzésmunkát is. Harmadrészt a Székesfehérvár-Békéscsaba az egyik leghosszabb távolság, ami szembejöhet egy idegenbeli túra alkalmával: a két csarnok 263 kilométerre van egymástól, ami személyautóval, megállás nélkül is háromórás út… Ráadásul ezúttal a felnőttek kezdenek, azaz nem lesz sok idő a buszból kiszállva az akklimatizálódásra.

Nehéz meccsre számít Dzunic Branislav is, és nemcsak a hosszú utazás miatt, hanem mert a Békéscsaba jó szerkezetű csapat, amely tud jól játszani. Vezetőedzőnk a találkozó előtt elmondta, hogy ezúttal is foglalkoztak az aktuális ellenfél kulcsembereivel (jelen esetben például a 20 feletti VAL-t átlagoló Varga Ákossal, vagy a Hajdu-Fábián-Cvijin tengellyel), de a saját védekezésünk lesz a kulcs – az, amit például a múlt héten a Veszprém, vagy két hete a Nagykőrös ellen mutattunk be. Ezúttal sem adják ingyen a győzelmet; mindent meg kell tenni a jó évzárásért – tette hozzá.

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik, és terveink szerint a saját YouTube csatornánkon közvetítjük majd.

Békéscsabai KK – Dávid Kornél KA

Békéscsaba, Evangélikus Sportcsarnok, szombat 17:00

Tartalékos kerettel utaznak Békéscsabára az U20-asok. Több sérülés és betegség nehezíti Horváth Richárd csapatának felkészülését, így edzőnk nem számít egyszerű mérkőzésre – akkor sem, ha a Békéscsaba fiataljai a tabella 11., utolsó előtti helyén állnak, és eddig mindössze egyszer tudtak nyerni a Zöld csoportban. A körülményektől függetlenül természetesen a győzelem a cél – tette hozzá.

Az U20-as összecsapást a felnőtt mérkőzéshez hasonlóan a saját YouTube csatornánkon közvetítjük.

Békéscsabai KK U20 – Dávid Kornél KS U20

Békéscsaba, Evangélikus Sportcsarnok, szombat 19:15

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS