Boszniába utaznak

A hétvégén rangos, nemzetközi seregszemlén vesz részt a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia a bosnyák fővárosban. Szarajevóban az U16-os és U18-as gárda lép parkettre az erőpróbán, amelyet a házigazdák pusztán áprilisi tornaként aposztrofálnak.

A küldöttséget a DKKA fiú szakágának dirigense, Peresztegi Nagy Ákos vezeti. A fiatalok kizárólag délszláv gárdákkal mérkőznek, a 16 és a 18 éven aluliak is hatos csoportban szerepelnek.

– A fiatalabbak a Cibona és a Cedevita Zagrebbel találkoznak az első két játéknapon, vasárnap pedig a helyosztókra kerül sor. Az idősebbek a bosnyák KOS és a montenegrói Buducsnoszt gárdájával vívnak szombaton, vasárnap pedig a helyosztókon szerepelnek. Az összes résztvevő komoly játékerőt képvisel, szerb, horvát, montenegrói és bosnyák gárdák neveztek – mondja Peresztegi Nagy Ákos, aki az U18-as csapat vezetőedzője is, valamint az U16-os brigádot is dirigálja Szarajevóban, ugyanis Kertész Zsolt a TLI-Alba Fehérvárnál végzett másodedzői teendői miatt ezúttal nem tart a küldöttséggel.

Peresztegi Nagy Ákos elmondta, vérmes reményeik nincsenek, ugyanis a riválisok minden bizonnyal komolyabb játékerőt képviselnek.

– Nem helyezésekben gondolkodunk, ez a torna remek felkészülési lehetőséget jelent az országos döntők előtt. A 18-as együttesünk a Pécsett, az április 16-tól 19-ig megrendezésre kerülő junior döntőre készül, valamint a gárda több játékosa érintett az április 10-12. között, Debrecenben következő U21-es fináléban is. Úgy gondolom, a szarajevói összecsapások tökéletes alkalmat biztosítanak azon taktikai elemek további gyakorlására, amelyek a hazai végjátékban sikerre vezethetnek. Valamint lemérhetjük azt is, hol tartunk olyan országok együtteseivel szemben, amelyek jelenleg előttünk járnak. Játékosaink újabb tapasztalatokat szerezhetnek.