Bravúrgyőzelem és helytállás a „C” csoportban

Petz Gábor

Botos Péter

Korosztály:

Kenguru (U11)

Csoport:

Alapszakasz

Forduló:

4. forduló

Helyszín:

Székesfehérvár

Terem:

Bory Jenő Általános Iskola

Dátum:

2017-01-14

Csapatok:

DKKA Gepárdok – Pápai KC

Eredmény:

27 : 52

Negyedek:

12 : 21, 4 : 12, Büntetők: 5 : 5, 1 : 6, 5 : 8

Edzői értékelés:

Deme Dóra (Gepárdok):

A 2017-es évet a múltkori fordulónak – és az eddigi fejlődésnek köszönhetően a „C” csoportban kezdhettük. Tudtuk, hogy itt nehéz meccsek és komolyabb ellenfelek várnak minket. Az első mérkőzésen a Pápa csapatával játszottunk. már az öltözőben azt kértem mindenkitől, hogy bármi is az eredmény, ne adjuk könnyen a bőrünket, küzdjünk, hajtsunk, főleg védekezésben.

Ez az első negyedben részben mutatkozott meg, Dani, Roli és Gergő maradéktalanul, Laci, Bálint és Bence hol jobban-hol gyengébben védekezett. A pápaiak martak a labdára, nekünk ebben még sokat kell fejlődni… Mi inkább erőlködtünk, lehajtott fejjel, amikor azonban szépen láttunk a pályán, valamint védtük a labdánkat, eljutottunk a gyűrűig szép ziccerek mentek be! Döme, Laci és Roli pontjaival tartottuk magunkat, valamint helyenként jó szemben védekezéssel. A második negyedben talán még nagyobb megilletődés volt, mint az elsőben, bár nem értem az okát. Nagyobbak-talán erősebbek is voltak, viszont technikailag a tudásunk ehhez a meccshez adott volt. Bátorság és akarat kellett volna még hozzá egy kicsi. Andris és K. Marci tudott kosarat szerezni. Büntetőkből 5-öt dobtunk be, ezzel viszonylag elégedett voltam.

A fordulás után (-17-ről) sem történt sajnos nagy változás, Bálintot nagyobb és erősebb ellenfele sikeresen rázta le többnyire, ezeket pici odafigyeléssel ha le nem is lehetett védeni, törekedtünk azért rá, neki dicséret jár érte, valamint Dömének és Gergőnek a jó védekezéséhez! Laci dobott egy pontot ebben a játékrészben. Utolsó negyedben támadni már volt merszünk, a lepattanóharcot azonban még mindig elveszítettük. Csongi és Levi küzdött, de ez most sajnos ennyire volt elég. Úgy gondolom, hogy a tisztes helytállás megvolt, a figyelmetlen perceket sajnálom csak, amik kiküszöbölésével esetleg szorosabb eredmény is születhetett volna. Ennek ellenére elégedett vagyok a csapatommal, szép küzdés volt.

Ellenfelünknek gratulálunk.

A csapat tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Sándor Döme

7

Hézl László

6

Pásti András

5

Cs. Horváth Levente

3

Repka Roland

3

Kiss Marcell

2

Bencsik Dániel

1

Kinorányi Bálint

 

Varga Csongor

 

Csikós Bence

 

Hajnics Gergely

 

Jákli Marcell

 
   

Csapatok:

Marcali Szürkefarkasok – DKKA Gepárdok

Eredmény:

24 : 36

Negyedek:

5 : 2, 4 : 14, Büntetők: 3 : 5, 4 : 4, 8 : 15

Edzői értékelés:

Deme Dóra (Gepárdok):

Második meccsünket pihenő nélkül kezdtük. Kicsit tartottam tőle, hogyan fognak a srácok reagálni az ilyen szituációra.

„Szokásos” kezdés volt… Rossz kezdés, azt kell, hogy mondjam. Az első kosár a 9. (!) percben esett! Nem értettem, hogy miért ott akarjuk bedobni a labdát, ahol a védő keze volt. K. Marci szerzett itt 2 pontot, ellenfelünknek 5-t engedélyeztünk. Roli és Laci megállták a helyüket védekezésben, Bence pedig a lepattanókért harcolt.

A második játékrészben végre látszott a különbség. Döme lehengerlő 12 pontja (gyönyörűen dobod a ziccereket!), és Levi besegítésével 7 pontos előnyre tettünk szert. Dani és Atti jól védekeztek, így ők csak 4 pontot tudtak dobni a mi 14-ünkkel szemben. Ehhez hozzátartozik Andris hasznos munkája, ami most pontszerzésben ugyan nem, de védekezésben valamint a támadás előkészítésében nagyon is látszott. Dani kicsit kimerült eddigre, Csongi nagyon igyekezett, J. Marci pedig jól helyezkedett. Szintén 5 büntetőt dobtunk be. 12-21-ről fordulhattunk. 4:4-es 3. negyedet játszottunk, amin már látszott a fáradtság, viszont gyönyörűen védekeztetek egytől-egyig! Betalálni a gyűrűbe nem volt ugyan könnyű (egy kosár esett az első egy pedig az ötödik percben…), de szerencsére a győzelmet nem sodorta veszélybe. Ugyanez volt érvényes a záró negyedünkre, ahol a pályára lépő 6 embernek szintén dicséret jár. Egy-két figyelmetlenségből kaptunk ugyan ziccereket, de a csapat mind a 12 tagjának védekezésével elégedett vagyok! 8:15-re hoztuk ezt a játékrészt, Andris is belejött a pontgyártásba Döme mellé; külön öröm számomra, hogy ezen a meccsen egy kivételével mindenki tudott pontot szerezni.

Gratulálok fiúk! Gyönyörűen helytálltatok és szemet gyönyörködtető helyzeteket produkáltatok a mérkőzés bizonyos szakaszaiban! Büszke vagyok Rátok! Köszönjük a szülőknek a biztatást, szurkolást! Ellenfelünknek köszönjük a játékot.

A csapat tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Sándor Döme

15

Pásti András

8

Kiss Marcell

2

Cs. Horváth Levente

2

Király Attila

2

Repka Roland

2

Varga Csongor

1

Kinorányi Bálint

1

Bencsik Dániel

1

Jákli Marcell

1

Hézl László

1

Csikós Bencec