Utánpótlás beharangozó

Budapesti fordulóra utazik serdülő fiú csapatunk

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Zárul a Kiváló Kölykök Kupája és a junior fiúk regionális bajnokságának alapszakasza.

Az utolsó játéknapot rendezik a fiú juniorok regionális bajnokságában. Együttesünk szombaton Tatára utazik, ahol előbb a házigazdával, majd a Veszprémmel találkozik. A Tata kiemelkedik a régióból, de Horváth Richárd vezetőedző ellenük sem szeretné, ha feltartott kézzel mennének fel a srácok a pályára. A VUKE csapatát legutóbb legyőztük.

Mivel a DKKA fiataljai az utolsó kört a legfelső hármasban kezdték meg, a 3. helyük garantált az alapszakasz végén, két győzelemmel pedig akár meg is nyerhetik azt, így papíron könnyebb ellenfelet kapva a legjobb négy között. Vezetőedzőnk elmondta, hogy elsősorban a házigazdára készülünk, őket szeretnénk meglepni.

A DKKA mérkőzései (Tata, szombat):

10:00 – TSE Basket – Dávid Kornél KA/B

12:00 – Dávid Kornél KA/B – VUKE

Budapesten rendezik a Fiú Serdülő Bajnokság főtáblájának második fordulóját. A DKKA legutóbbi, bravúros csoportmásodik helye erős négyesbe, kiváló ellenfelek közé repítette Nagy Tamás és Nagy Sándor tanítványait. Szombat délután a házigazda MAFC, vasárnap délelőtt pedig az Óbudai Kaszások és a DEAC lesz a srácok ellenfele a 11. kerületi Őrmezei Általános Iskola tornacsarnokában.

Az első meccsen lehet leginkább keresnivalónk – vélekedett Nagy Tamás a forduló előtt, hozzátéve: itt akár győzhetünk is egy szoros meccsen, de ha nem is sikerül, akkor is értékes tapasztalatokat szerezhetünk a következő fordulókra. A vasárnapi meccseken vezetőedzőnk szerint a tisztes helytállás és a részfeladatok megoldása lehet a reális cél. Jelenleg a legjobb 16 között vagyunk, ez a forduló a középmezőny helyezkedéséről dönt. Most szerzett tapasztalatokat továbbvihetjük a következő fordulókra – tette hozzá.

A DKKA mérkőzései (Budapest, 11. kerület, szombat-vasárnap):

Szombat 13:30 – MAFC – Dávid Kornél KA

Vasárnap 11:15 – Óbudai Kaszások – Dávid Kornél KA

Vasárnap 15:16 – Dávid Kornél KA – DEAC KA

Szolnokon rendezik a Kiváló Kölykök Kupája utolsó alapszakasz játéknapját. A vasárnapi fordulóban a házigazda, majd a Szedeák ellen léphet pályára Tóth Péter és Maár Benedek csapata, az Alligators. Maár Benedek a játéknap előtt elmondta: jó hír, hogy most először teljes kerettel tudnak elutazni; most nincs időpont ütközés, illetve sérült vagy beteg sem. A kilenccsapatos alapszakasz végére két győzelemmel még el tudnak kerülni az utolsó helyről, de alapvetően nincs eredménykényszer a fiúkon. A Szolnok ellen szoros meccsben, a Szeged ellen viszont győzelemben reménykedik edzőpárosunk.

A DKKA mérkőzései (Szolnok, vasárnap):

14:30 – DKKA Alligators – Szolnoki Sportcentrum

16:00 – Szedeák – DKKA Alligators