Büszke a csapatára

Az U18-as együttes után az U16-os is bajnoki aranyérmet szerzett, ezzel is bizonyítja a fehérvári kosaras utánpótlásban zajló munka minőségét. Mindkét gárdánk öt meccset nyerve bizonyult a legjobbnak. Két hete az U18-as együttes Nyíregyházán lépett a dobogó legfelső sokára, a hétvégén pedig a 16 éven aluliak diadalmaskodtak Szolnokon

Matthieu Donnard és Pethő Ákos legénysége hatalmas küzdelemben, az alapszakaszt megnyerő Vasas Akadémia felett aratott 57-55-ös győzelemmel lett bajnok. Az alapszakaszt második helyen záró kadett együttesünk magabiztosan menetelt a fináléig a Tiszavirág Arénában. A csoportküzdelmek során a Kiss Lenke Kosársulit 81-53-ra, a Budapesti Honvédot 97-59-re, a Debrecent 67-54-re vertük, az elődöntőben a Szombathely legyőzése sem okozott gondot, 75-51-re diadalmaskodtunk.  A fináléban a Vasassal találkoztunk, a piros-kékek ellen nehezebb dolgunk volt, végül elképesztő küzdelemben, 57-55-re győztünk.

Kiválóan kezdtük, ahogy múltak a percek, úgy léptünk el egyre nagyobb különbséggel, az első félidő zárása előtt 30-15-re vezettük, a fővárosiak két, palánkos triplával jöttek közelebb, húsz perc után 30-21 állt az eredményjelzőn. A folytatásban több, bosszantó hibát vétettünk, többször előfordult, hogy el sem jutottunk dobásig, nem fejeztük be akcióinkat, magunkra húztuk az ellenfelet. A budapestiek a lefújás előtt húsz másodperccel vették át a vezetést, Awogbemi Sodig egyéni akció után szerzett fontos, kétpontos kosarat, a rivális akcióját a dudaszó előtt 11 másodperccel sikerült kivédekeznünk, majd a zárás előtt Awogbemi két büntetőt dobhatott. Az első a gyűrűbe küldte, a másodikat okosan kihagyta, hogy a piros-kékek ne indulhassanak. Ezzel alakult ki a kétpontos, albás győzelem.

– A szezonban végig jól teljesítettünk, hétről hétre érződött a fejlődés. Hat hete Barcelonában vettünk részt a katalán óriásklub hagyományos, nemzetközi tornáján, amelyen legyőztük a cseh, korosztályos válogatottat. Egy hónapja Rigában szerepeltünk az EYBL döntőjében, ami remek felvezetése volt a magyar bajnoki finálénak, erős, külföldi együttesekkel szemben mérhettük le, hol is tartunk valójában. Ezek a tornák nagyban segítették a felkészülésünket a hazai, nyolcas fináléra. Nagyon büszke vagyok a csapatra, remek hangulatú döntőben sikerült diadalmaskodnunk. A Vasasnak is szeretnénk gratulálni, ugyanis két csapat kell a színvonalas aranycsatához. Nagy volt a tét, ezért volt a korábbiakhoz képest kevesebb pont az utolsó találkozón. A fiúk kapnak pár nap pihenőt, aztán csütörtöktől folytatjuk a munkát, majd a hosszú hétvégét követően, jövő kedden ismét edzésbe állunk. A versenyszezonnak már vége, a bajnoki döntővel zárult az idény, de mi nem állunk le, másfél hónapon át technikai és egyéni képzés, valamint fizikai felkészülés is szerepel a programban. A következő idényben is sikeresek szeretnénk lenni – közölte a vezetőedzőnk, Matt Donnard

A szolnoki döntő legjobb játékosa, az MVP a tavaly nyáron, Szegedről igazolt korosztályos válogatott irányító, Kass Balázs lett. Végig kiválót nyújtott, a Vasas elleni finálé első félidejében pedig különösen extra produkcióval jelentkezett. A nigériai Awogbemi Sodiq Seyi a szakemberek szavazatai alapján bekerült a torna legjobb ötösébe.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!