Csak a belgrádiakkal nem bírtunk

Háromszor nyert és mindössze egyszer veszített a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U16-os, fiú együttese a hétvégi, saját rendezésű, rangos, nemzetközi tornán.

A Vidámparki tónál található MKOSZ-teremben rendezték az EYBL névre keresztelt sorozat fehérvári állomását, amelyen 9 együttes vett részt, a DKKA három győzelemmel és egy vereséggel zárt.

Peresztegi Nagy Ákos és Nagy Dániel tanítványai zárónapon 75-64-os vereséget szenvedtek a KK Flash Beogradtól, előzőleg a Povazska Bystricát 64-58-ra, az U-BT Cluj-Napocát 69-56-ra, a pécsi Rátgéber Akadémiát pedig 72-60-ra győzték le. Mivel nem játszott mindenki mindenkivel, ezért hivatalos végeredményt nem hirdettek, a pontok és a kosarak számítása alapján a finn BC MuKI végzett az élen, mindegyik összecsapását megnyerve, mögöttük a következő sorrend alakult ki: Szolnok, KK Flash, DKKA, Povazska Bystrica, Szeged, BC Barsy, Rátgéber Pécs, Cluj-Napoca.

Mindössze a kolozsváriak nem szereztek győzelmet, a szegediek a pécsiek és kazah Barsy játékosai egyszer győztek, a Povazska kétszer bizonyult jobbnak aktuális ellenfelénél, a fehérváriak mellett a szerbek és a szolnokiak is háromszor hagyták el győztesen a parkettet. A vendéglátók szakvezetője, Peresztegi Nagy Ákos szerint tanítványai kimondottan jól teljesítettek, kifejezetten erős ellenfeleket sikerült legyűrniük, a belgrádiak elleni zárómeccsre elfáradtak.

A DKKA legjobbja a zárónapon Lukács Norbert volt, az all star csapatba pedig Takács Milánt választották.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!